[ annonse ]
Fra presentasjonen til partiet Pheu Thai. Paetongtarn Shinawatra sitter i midten Fra presentasjonen til partiet Pheu Thai. Paetongtarn Shinawatra sitter i midten Faksimile. The Nation
3. desember 2023

Utspill fra Thaksins datter skaper bølger

Skrevet av 
[ annonse ]

Regjeringspartiets leder vil ha vannfestival en hel måned i april neste år. Fastboende liker ikke ideen.

 

Songkran er det tradisjonelle thailandske nyttåret. Det feires normalt med tre fridager i perioden 13–15. april hvert år, hvor et ledd i feiringen er å sprinkle vann på munker og eldre familiemedlemmer.

 

Dette har utartet seg til det som i dag er Vannfestivalen i Thailand, som trekker mange turister. Denne festivalen ser veldig forskjellig ut avhengig av hvor man befinner seg i Thailand. 

 

LES: Toner ned Songkran, men vanskelig å forby vannkasting (9. marrs 2020)

LES: Minst 250 liv spart grunnet avlysning av Songkran (21. april 2020)

 

[ annonser ]

I Pattaya varer vannfestivalen ca. ti dager, men en gedigen avslutning 19. april, hvor hele vegnettet i byens omegn er full av pickuper hvor passasjerene på lasteplanet kaster vann på forbipasserende.

 

Vi kjenner til tilfeller hvor folk som har bestilt flybilletter hjem 19. april bare har måttet gi opp å nå flyplassen. Lokale medier har rapportert om tilfeller hvor ambulanser ikke når frem til sykehus grunnet at veinettet er blokkert.

 

I Chiang Mai er det en tilsvarende lang periode. Hua Hin, på sin side, har kun én dag med vannfestival. Andre steder i landet har vannkasting et sted mellom én og fem dager.

 

Men nå skal dette utvides til 30 hele dager, hvis man skal ta regjeringspartiets leder på alvor.

 

Kommentarer fra fastboende utlendinger taler sin sak. En tråd på nettverket som mange utlendinger her bruker, kalt Asean Now (tidligere Thaivisa) viser at expats er nesten samstemmige i den negative holdningen til dette. De samme holdningene ser man ulike steder på Facebook.

 

Hovedankepunktet er at datteren av tidligere statsminister Thaksin ikke har nok bakkekontakt, kun ser på dette fra et teoretisk standpunkt.

 

Uansett er Paetongtarn Shinawatra (37) en sannsynlig fremtidig statsminister i Thailand. Mange forventet at hun skulle bli statsminister allerede etter valget, men valget falt isteden på Settha Thavisin.

 

Det disse to har til felles, er at de har god erfaring fra næringslivet men ikke så mye politisk erfaring. 

 

Både Bangkok Post og The Nation har rapportert fra møtet hvor disse planene ble presentert. Det er snakk om at regjeringen satser på å få bevilget i overkant av fem milliarder baht til prosjekter under «The National Soft Power Strategy Committee».

 

Det er mange prosjekter de har i tankene, men det som har fått all oppmerksomheten er en 30 dagers nyttårsfeiring.

 

(© Thailands Tidende. 3. desember 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)