[ annonse ]
Arve Lisland kom seg ikke på beina tidsnok til å bli avbildet til denne utgaven, så vi bruker et bilde fra 2011, da han også drev svenske Hasses i Soi Postoffice. Arve Lisland kom seg ikke på beina tidsnok til å bli avbildet til denne utgaven, så vi bruker et bilde fra 2011, da han også drev svenske Hasses i Soi Postoffice. Foto: Dag A. Ekeberg
1. november 2018

Arve Lisland trener seg opp

Skrevet av 
[ annonse ]

– Jeg har ligget i senga to og et halvt år. Det er godt man har god viljestyrke, en del andre ville vel brutt sammen, sier den erfarne restauranteieren i Pattaya, som nå har satset på å starte restaurant nok en gang.

 

Arve Lisland (60) solgte Sailor Inn og Pompoi Bar i Soi Postoffice i fjor vår. Men han klarte ikke å hvile på laurbærene. Da han fikk et gunstig tilbud om et lokale i nabosoien Soi Yamato, kunne han ikke si nei, selv om han er sengeliggende, og må styre alt fra senga pr i dag.

Lisland har fått kontakt med en dansk trener, en spesialist på muskler og skjelett. Det har bidratt til fremgang, hvor råd fra ordinære leger i Thailand ikke har hjulpet. Han bygger nå opp musklene sakte men sikkert. Etter den første vektreduksjonen på 30 kilo har han ikke gått mer ned i vekt, men fordelingen av vekten mellom muskler og fett er nå under bedring.

 

Tusen kalorier

– Når man bare ligger i senga trenger man ikke mer enn tusen kalorier om dagen. Det er ikke lett å gå ned i vekt da. Jeg forsøkte med å innta 700 kalorier, men da fikk jeg mangelsykdommer, og det viste seg at å spise piller mot disse ikke var tilstrekkelig.

Lisland forteller om den nye investeringen:

– Scandic ligger seks meter fra inngangen til min condobygning. Det var for perfekt til å si nei. Jeg fikk også en gunstig kjøpsavtale, og leieprisen er slett ikke verst i dette bygget.

[ annonser ]

Lisland sier han har mange potensielle gjester fra de 120 rommene i condobygget, samt at han også planlegger å tilby take-out fra sin restaurant og opp til de som måtte ønske det av beboerne der.

Scandic består av to hele shophouse-enheter og har åtte utleierom, i tillegg til restaurant i første etasje. 

 

– Romslig

Lisland sammenligner Scandic med Sailor Inn, som han eide i 20 år, men i fjor solgte til Kim Nikolaisen og Hans-Kristian Andresen:

– En fordel med Scandic er at det ligger høyere enn gatenivå så det blir ikke problem med oversvømmelse. Scandic er også større enn Sailor, mens leieprisen er lavere. Rommene er også mye bedre på Scandic.

Lisland planlegger å sitte i sin rullestol og snakke med gjestene på Scandic, akkurat som han tidligere har sittet ulike steder i Pattaya og snakket med gjester. Han liker å snakke med folk, og er et vell av informasjon, så han har derfor fått seg mange bekjente opp gjennom årene – og mange trofaste gjester.

(© Thailands Tidende. Utgave 11/2018 – 1. november 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)