[ annonse ]
STORE VARIASJONER: Antall ankomster til Thailand fra de nordiske land (snitt av årene 2017-2018) for årets måneder. STORE VARIASJONER: Antall ankomster til Thailand fra de nordiske land (snitt av årene 2017-2018) for årets måneder. Kilde: TAT. Ill: Thailands Tidende
10. februar 2019

Nordmenn svikter i høysesongen

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er kun ca. 18.000 nordmenn som tar turen til Thailand i januar måned. Det blekner sammenlignet med de andre nordiske land. Svenskene ligger på hele 60.000, mens dansker og finner ligger på  28–29.000.

 

Vi har sett på reisemønstre for de fire nordiske landene, og benyttet gjennomsnittstall fra turistmyndighetene (TAT) for 2017 og 2018. Tallene varierte veldig lite mellom de to årene, så vi kan si med stor sikkerhet at dette er reisemønsteret til nordboere pr i dag.

 

De eksakte tallene ser du lenger ned. Der ser du også grafer for andre land enn de nordiske.

 

Norge skiller seg ut ved å ha dårlig besøk i høysesongen, sammenlignet med de tre andre landene. I juli måned er det faktisk Norge som har høyest besøk av de nordiske land, men når vi kommer frem til desember – som er toppmåneden for både Norge og Sverige – så er det hele 3,49 ganger flere svensker enn nordmenn her.

 

Total gjennom hele året er det 2,48 ganger flere svenske ankomster enn norske til Thailand. Folketallet i Sverige er kun 1,90 ganger større enn det norske, så det er et misforhold ute og går. 

[ annonser ]

 

Svensk reiselyst til Thailand har for øvrig sunket med 20,5 prosent siden 2008. For ti år siden hadde de en enda mer dominerende rolle blant nordiske turister i Thailand. Da var det 392.274 svenske ankomster her. I fjor var det 311.959.

Nordmenns reiselyst i forhold til Thailand har sunket de fem siste årene, og gått ned med 16,4 prosent fra 2013 til i dag.

 

LES: Færre nordmenn og svensker til Thailand

 

De fire landene følger omtrent samme trend gjennom året, med unntak av at Finland helt mangler en topp i juli, og av svenskene som nevnt fokuserer reiselysten i høysesongen enda mer enn de andre landene.

Statistikk for Norden

NORDEN: Antall ankomster til Thailand fra de nordiske land (snitt av årene 2017-2018) for hele året og utvalgte måneder. (Kilde: TAT, Ill: Thailands Tidende)

 

For å illustrere forskjellen, kan vi se på månedene august og desember, som henholdsvis er den laveste og høyeste måneden for både Norge og Sverige. 

Norge har 3,82 ganger flere reisende i desember enn i august. Sverige har hele 9,62 ganger flere reisende i desember sammenlignet med august.

 

Danskene kommer litt senere på året, og har sine toppmåneder i januar og februar. Folketallet i Danmark er 10 prosent høyere enn i Norge, men det er 31 prosent flere som reiser til Thailand totalt sett gjennom hele året.

Statistikk for Europa

VARIASJONER: Høysesong og lavsesong i 2018 for noen store europeiske land samt USA og Midtøsten. (Kilde: TAT, Ill: Thailands Tidende)

 

En annen graf vi har laget, sammenligner store europeiske land med USA og Midtøsten. Her er det kun tallene fra 2018 som er benyttet. 

Vi ser at Russland har en enorm topp på vinteren, men ingen topp i juli, akkurat som Finland. USAs reisevirksomhet til Thailand er mer jevnt fordelt over året, vintersesongen deres er størst i november og desember. Frankrike har sin topp i februar, mens det er i mars det kommer flest tyskere.

Folk fra land i Midtøsten liker best å komme i juli og august, da det er som varmest der. De drar til Thailand på grunn av kulda, ikke på grunn av varmen.

Statistikk for Kina, Europa, ASEAN

ULIK HØYSESONG: De store gruppene turister har heldigvis høysesong på ulik tid av året. Tall fra 2018. (Kilde: TAT, Ill: Thailands Tidende)

 

Besøkende fra nabolandene (ASEAN) og Kina fordeler seg mer jevnt utover året enn besøkende fra Europa. ASEAN har sin topp i desember, mens kineserne har sin i februar, sannsynligvis på grunn av det kinesiske nyttåret. 

(© Thailands Tidende 10. februar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)