[ annonse ]
Halve visningsbygget er revet og det er kommet opp nytt reklameskilt. Halve visningsbygget er revet og det er kommet opp nytt reklameskilt. Foto: Dag A. Ekeberg
7. juli 2019

Nytt condo-prosjekt lanseres på Hvidsten-tomta

Skrevet av 
[ annonse ]

Drøyt ti år etter at Arne Hvidstens prosjekt «The Beach» stoppet opp er det nå igjen aktivitet på tomta. Et thailandske firma har revet halve visningsbygget og satt opp skilt for et nytt prosjekt. Men skjøtet står fortsatt på Hvidstens firma.

 

1. september 2008 skulle det vært byggestart på «The Beach» midt på Jomtien Beach, hvor over 200 nordmenn hadde betalt fra 20 til 100 prosent av kjøpesummen på de 605 leilighetene som skulle bygges i to tårn på 70 etasjer.

 

Men det hele trakk ut og ingen ting skjedde. 18. juli 2010 hadde VG en artikkel med intervju med flere nordmenn som forgjeves hadde forsøkt å få tilbake pengene de hadde investert, da prosjektet bare ble utsatt og utsatt. «Feriedrømmen som strandet» var overskriften.

 

Hvidsten

Slik annonserte Hvidsten i bladet Nordic i Thailand frem til desember 2008. Se flere eksempler lengre ned.

 

[ annonser ]

«The Beach» skiftet navn til «Grand Oriental» sommeren 2011. 25. juni det året sa Hvidsten til Thailands Tidende at prosjektet skulle lanseres i fjerde kvartal det året.

 

2. november 2011 meldte vi at Hvidsten hadde gitt ultimatum til kjøperne: De som kjøpte leilighet av Hvidsten Group hadde fått valget mellom en ny leilighet i det relanserte prosjektet eller å betale 40 prosent for å slippe ut av kontrakten. De som ikke svarte vil få søksmål mot seg i thailandsk rett.

 

Dette vakte stor oppmerksomhet i det norske miljøet i Thailand.

 

Hvidsten uttalte: – De som har skrevet en kjøpekontrakt med oss uten å ha overholdt sine forpliktelser i henhold til denne, samtidig som de har ignorert alle våre henvendelser, bør forstå at de har hatt en indirekte skyld i utsettelsen av prosjektet.

 

Hvidsten

Hvidsten

Slik annonserte Hvidsten i bladet Nordic i Thailand frem til desember 2008. Se flere eksempler nederst.

 

Hvidsten truet altså med rettssak overfor de som ikke betalte inn 40 prosent. På spørsmål fra oss i mars 2014 sa han at det kun var en brøkdel som overholdt grensen på 40 prosent:

– En kunde gikk til sak mot oss for å få refundert innbetalt beløp og annullert kontrakten, men tapte i retten. Utover dette ene tilfellet, har det ikke vært noen søksmål mot Hvidsten. Vi har heller ikke gått til sak mot noen av våre kunder, uttalte han da.

 

Vi spurte i 2014:

– Er kjøperne fortsatt bundet av kontraktene de signerte?

– Ja, kundene er fortsatt bundet av kontrakten. Utover dette har jeg ingen kommentar.

 

LES: Arne Hvidsten relanserer "The Beach" (25. juni 2011)

LES: Hvidsten gir kjøperne ultimatum (1. november 2011)

LES: Hvidsten selger tomt - "The Beach" ytterligere forsinket (2. mai 2012)

LES: Hvidsten: – Jeg er i forhandlinger (1. mars 2014)

LES: – Hvidstens tomt tredoblet i verdi (1. juli 2014)

 

Vi var i fjor høst i kontakt med fire av kjøperne i The Beach. Felles for dem var at de ikke vil stå frem med navn. Alle opplyste at de hadde fått igjen deler av det beløpet de investerte.

 

En erfaren advokat i Pattaya sier til oss at kjøpere av leiligheter som ikke blir bygget har krav på å få igjen hele summen, ikke kun deler av den.

 

Hvidsten

Fra rivningen av halv visningsbygget i fjor høst. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Etter å ha stått urørt i ti år skjedde det i fjor høst noe på den 24 rai store tomta. Det dukket opp arbeidere der som begynte å rive visningsbygget. Vi snakket med mannen som var ansvarlig for arbeidet. Han sa at et thailandsk firma hadde kjøpt tomta og de skulle lansere et prosjekt med kjøpesenter og condominium.

 

Men arbeiderne ga seg etter at den ene halvdelen av bygget var revet. Vi sjekket i forrige uke eierforholdene på landområdet på Landkontoret i Pattaya. De opplyser at skjøtet er uendret og at Hvidsten Co.,Ltd. fortsatt står som eier.

 

I juni dukket det opp en salgsplakat for en nytt condoprosjekt på området. Av tekstlig informasjon var det kun to telefonnumre. Vi ringte det ene nummeret, og fikk snakke med en mannsperson. Han sa at de planlegger et eiendomsprosjekt, men at det først ville bli lansert mot slutten av året.

 

Hvidsten

Nærbilde av reklameplakaten som nettopp er kommet opp. De to telefonnumrene er: 0642911888 og 0642571888 . (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Sist vi fikk kontakt med Hvidsten (51) var i fjor høst på telefon:

– Vi ser at det jobbes på tomta di, betyr det at du har solgt?

– Jeg har ingen kommentarer.

– Hvor befinner du deg i verden nå?

– Jeg er fortsatt i Bangkok, jeg.

– Planlegger du flere prosjekter, eiendomsprosjekter?

– Jeg har som sagt ingen kommentarer.

– Du vil ikke si hva du holder på med for tiden?

– Ingen kommentarer, det er mye morsommere at dere spekulerer, vet du.

 

En erfaren eiendomsmegler ved navn Clayton Wade, som har kontor rett i nærheten av landområdet, antydet da vi intervjuet ham i juli 2014 at prisen på landet kunne vært tredoblet siden kjøpet. I så fall snakker vi om 1,8 milliarder baht. Dette er fem år siden, så verdien kan ha økt ytterligere på de årene.

 

Hvidsten Co.,Ltd. kjøpte landområdet i desember 2006. Ifølge VG var prisen 100 millioner norske kroner. Hvidsten har ikke benektet dette beløpet overfor oss.

 

Hvis han selger tomta for 1,8 milliarder baht, så kan han med dagens kurs på 3,60 føre 500 millioner kroner tilbake til Norge – og altså få en gevinst på 500 prosent, godt hjulpet av en solid kursendring disse årene.

 

Hvidsten

Slik annonserte Hvidsten i bladet Nordic i Thailand tom. desember 2008.

 

Hvidsten

Slik annonserte Hvidsten i bladet Nordic i Thailand tom. desember 2008.

(© Thailands Tidende. 7. juli 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)