[ annonse ]
Hans Ole Tørhaug varslet oss om problemet med sjømannsleger i juni i år. Hans Ole Tørhaug varslet oss om problemet med sjømannsleger i juni i år. Faksimile: Thailands Tidende 27. juni 2019
19. august 2019

En eneste norsk sjømannslege igjen i Thailand

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter at nye regler trådde i kraft 1. juli er det nå kun én norsk-sertifisert sjømannslege igjen i Thailand. For bare fire år siden var det åtte stykker.

 

I 2015 skrev vi om norske sjømannsleger i Thailand. Da var det åtte stykker. I juni i år var det fire igjen, og tre av dem valgte å ikke fornye godkjenningen da nye regler trådde i kraft 1. juli.

 

LES: Fortsatt åtte sjømannsleger i Thailand (2015)

LES: Snart ingen sjømannsleger igjen i Thailand (2019)

 

Eneste godkjente sjømannslege er nå Thanes Sinsongsook ved Samitivej Sukhumvit Hospital i Bangkok. Ambassaden opplyser at han har fått fornyet godkjennelse for fem år frem til 30. juni 2024, selv om de bemerker i et brev til Sjøfartsdirektoratet at han ennå ikke har sendt inn egenerklæring om kvalitetssystem.

 

[ annonser ]

Dr. Thanes

Siste norske sjømannslege i Thailand.

 

Dette kvalitetssystemet var et av de nye kravene som ble vedtatt i 2014. Det ble gitt fem år til å tilfredsstille kravene. Et annet krav er at legene nå må ha gjennomgått kurs i maritim medisin, og det arrangeres kun i Bergen.

 

Fungerende kommunikasjonsdirektør Kari Stautland i Sjøfartsdirektoratet opplyser til oss at alle leger som har blitt godkjent etter 1. juli 2014 har hatt dette kurset. De som har sin godkjenning fra før denne datoen har hatt frist på seg til 1. juli i år, og hun sier at det nok er årsaken til at reglene kanskje oppfattes som nye.

 

Dr Thanes ved Samitivej Sukhumvit gjennomførte dette kurset i 2015, opplyser Sjøfartsdirektoratet. De andre legene har ikke gjennomført kurs etter at dette ble påkrevd i 2014, og har da altså latt godkjenningen utløpe. Det dreier seg om Dr. Prasan og Dr. Worathorn ved Bangkok Pattaya Hospital samt Dr. Vatana ved Bumrungrad Hospital i Bangkok.

 

Det er andre land i regionen som har sjømannsleger. På Filippinene er det hele 21 godkjente leger. I Singapore er det 10, mens det er 3 i Indonesia. Oversikten finnes her.

 

Det finnes også en norsk sjømannslege (Dr. Sushil Kumar Shakya) i Lalitpur i Nepal, selv om byen ligger nesten hundre mil fra nærmeste havn!

Fakta: Helsesjekk for sjømenn hos Samitivei Hospital (eng)

Norwegian Checkup is available in our facility and only approved/authorized by Dr. Thanes Sinsongsook (Preventive & Occupational Medicine), who is working every day EXCEPT Saturday from 8.00 am to 1.00 pm.

 

Process of Norwegian Checkup is:

1. Registration (patients have to bring their valid passport)

2. Fill up Norwegian Form with nurse

3. Blood test (include Hemoglobin, Hematocrit, ESR)

4. Urine Examination

5. Check vital signs for blood pressure

6. Chest X-ray

7. See ENT Specialist for Audiogram

8. See Ophthalmologist for Eye exam

9. Physical Examination with Dr. Thanes Sinsongsook and receive the form with medical certificate

 

All process takes around 3 to 4 hours to accomplish

The price of Norwegian checkup is approximately 6,000 THB

*** Excluding drug tests if indicated by the company

(© Thailands Tidende. 19. august 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)