[ annonse ]
Stadig flere indiske grupper (th.) å se i Pattaya. Stadig flere indiske grupper (th.) å se i Pattaya. Foto: Dag A. Ekeberg
14. januar 2020

Stadig flere indere – de forventes å velge Thailand fremfor Midtøsten

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er indere som nå står for den største økningen i turismen i Thailand. Myndighetene vil ha enda flere på besøk.

 

Antall indiske ankomster i Thailand lå på 1,9 millioner i 2019, en økning på 18 prosent fra året før. Indere tilbringer i snitt kortere tid i Thailand enn europeere, ca. en uke sammenlignet med europeeres i snitt drøyt to uker.

 

Indere bruker derfor mer penger pr døgn, i henhold til myndighetenes statistikk. Og turistmyndighetene smir nå mens jernet er varmt – med en storstilt markedsføringskampanje mot det indiske markedet.

 

Det er kinesere som utgjør det største markedet for turistnæringen i Thailand, med ca. ti millioner besøkende i 2019, drøyt en fjerdedel av alle turister. Men den største økningen nå er altså blant indere. 

 

LES: Ny kinesisk boom – 32 prosent økning i september

[ annonser ]

LES: TAT: – Ja, du kan stole på statistikken, det er ingen nedgang i turismen

LES: Færre nordmenn og svensker til Thailand

 

Et salgsargument nå, etter problemene mellom Iran og USA, er at Thailand ligger langt unna Midtøsten. Dubai er ifølge Bangkok Post favorittdestinasjonen til indere, med 2,1 millioner besøk pr år. Men nå vil turistmyndighetene ta førsteplassen. De forventer 2,2 millioner besøk fra India i 2020.

 

Et begrensende element er flytrafikken. Pr i dag skal det være fullt på de fleste fly fra India til Thailand, og det begrenser muligheten til betydelige økninger i besøkstallene. Men det jobbes med saken, og flere indiske flyselskaper ønsker nå å fly til Thailand.

 

De som besøker turistbyer som Pattaya kan ikke ha unngått å legge merke til et stadig større innslag av indere. Du finner dem ikke så mye på stranda, men de er å se på kjøpesentre og i nattelivet.

 

Det dukker også opp stadig flere indiske gjestehus og restauranter med landsmenn som målgruppe. Forumet Thaivisa meldte nylig at indiske interessenter vil gjøre deler av kjøpesenteret The Avenue på Pattaya Second Road om til et «Nana Plaza» i Pattaya, etter mal fra Bangkok. De bedyrer at alle turister, ikke kun indere, vil være velkomne. 

(© Thailands Tidende. 14. januar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)