[ annonse ]
Stort fremmøte hos Sjømannskirken i går. 2400 matpakker var ikke nok. Stort fremmøte hos Sjømannskirken i går. 2400 matpakker var ikke nok. Foto: Dag A. Ekeberg
8. mai 2020

Nordmenn blant de mest gavmilde i Pattaya

Skrevet av 
[ annonse ]

Sjømannskirken har fått mye oppmerksomhet for sin matutdeling i Pattaya. Men det er også andre nordmenn som stiller opp. Og også noen andre nasjonaliteter. Se bildene her.

 

Sjømannskirken har utdeling hver torsdag, og har fått mye oppmerksomhet i den lokale pressen her. I går var det femte gang, og de endret opplegget og startet utdelingen kl. 07 på morgenen. Tidligere har folk kommet på morgenen uansett, men har måttet stå i kø hele dagen i påvente av utdeling på ettermiddagen.

 

Diakonal medarbeider Hans Konrad Nyvoll forteller at det i går ble delt ut ca. 2400 matpakker. De første kom i 03-tiden, og risikerte arrestasjon grunnet portforbudet som gjelder i perioden 22–04.

 

Den tredje torsdagen de delte ut var det akkurat nok matpakker, de andre gangene har folk måttet gå hjem med uforrettet sak. Sjømannskirken har egentlig maksimal kapasitet på 2000 pakker pr gang, men de fikk altså til 2400 pakker i går.

 

[ annonser ]

Fra utdeling på Sjømannskirken 7. mai. (Foto: Sjømannskirken)

 

LES: Kirken hjelper nye arbeidsledige – ber om støtte (9. april)

LES: Kirken matet 1900 personer i dag – fått inn 350.000 kroner (23. april)

 

– Det er mest privatpersoner som støtter opp, men også noen foreninger og bedrifter, opplyser Nyvoll. Equinor og Aibel er blant firmaene som har støttet. De deltok også med pakking for to uker siden.

 

Styret i interesseorganisasjonen Khon Norway vedtok 6. mai å gi 100.000 baht til kirkens matutdeling.

 

Det var barnehjemmet Baan Jing Jai som hjalp til med pakking i går. De har mottatt mye støtte fra Sjømannskirken, og var ikke vanskelige å be om hjelp.

 

Forrige torsdag var det bar- og restaurantnæringen som deltok, med hjelp fra Kåres Partybar, Taste of Norway, Jomtien Beach Pool Bar og Scandibar.

 

Nyvoll sier at de har midler til i hvert fall en torsdag til. Dette er basert kun på frivillige donasjoner. Folk som vil støtte utdelingen kan sjekke facebooksiden til Sjømannskirken.

 

– Vi fikk nettopp inn 30.000 norske kroner fra en privat norsk thailandsfarer, som har også bidratt tidligere.

 

 

Den norske baren Kåres Partybar har utdelinger tre dager i uken. De gir ut i størrelsesorden 300 varme rismåltider med grønnsaker samt drikkevann. 

 

– Vi deler ut mat på tirsdager, fredager og søndager, opplyser innehaver Terje Salvesen. – Den 17. mai prøver vi å dele ut 500 måltider.

 

De holder til i området Soi Buakhao, og utdelingen skjer på ettermiddagen. Salvesen opplyser at han regner med at de har nok midler til å dele ut hele mai måned. Han sier at det er flere kjente ansikter som går igjen hver gang.

 

Fra utdeling på Kåres Partybar. (Foto: Kåres Partybar)

 

Det er stort sett privatpersoner som sponser maten. 3. mai var det de norske eiendomsutviklerne Jan Arne Olsen og Alf-Helge Jordal i Siam Royal Hill som sto for sponsingen.

 

Salvesen opplyser at gjestehuset er åpent. De har for tiden kun én gjest, men det er også noen av de ansatte som bor der.

 

– Var denne giverviljen forventet?

– Nei, ikke forventet, men vi har jo sett tidligere at gjestene i baren er flink til å støtte opp om tiltak, som for eksempel den hjelpen vi har gitt til ulike barnehjem.

 

Salvesen håper at baren kan åpne igjen 1. juni, men legger til at det jo er dårlig med bargjester å ta av i skrivende stund. 

 

Naboen til Kåres Partybar, Prime Burger, deler også ut mat, på de dagene Kåres ikke har utdeling.

 

 

Innehaver av Jomtien Beach Pool House, Bjørn Nordbakk, forteller at de vil ha sin femte utdeling nå på søndag.

 

– Vi satser på 500 poser med mat og diverse denne gang. Det er min kone og staff og venner som hjelper til.

 

Fra utdeling på Jomtien Beach Pool House. (Foto: Jomtien Beach Pool House)

 

Biljardpuben med bord av internasjonal standard har måttet holde stengt, siden snooker og biljard er blant aktivitetene som er beordret stengt av myndighetene.

 

– Jeg er optimist og håper på at vi kan åpne 15. juni, sier Nordbakk, men legger til at det kanskje ikke blir godt med kunder før i november. Baren har 90 prosent vestlige kunder.

 

 

Norske Bang Sarey Nordic Resort i Bangsarey sør for Pattaya har sin andre utdeling 15. mai. De har gått i samarbeid med lokale myndigheter, og sender mat helt hjem til folk som beviselig trenger hjelp.

 

Bang Sarey Nordic Resort

Fra utdeling 28. april i Bangsarey. (Foto: Privat)

 

– Vi delte ut mat, utstyr og penger for 150.000 baht sist, og vil dele ut for ca. 200.000 baht 15. mai, opplyser daglig leder Sigurd Karlsen, som sier at det er ca. 70% nordmenn, 20% dansker og 8% sveitsere som har støttet opp.

 

– Vi fastsetter antall støttepakker god tid i forkant. Vi oppsøker beboere som kommunen og våre ansatte kjenner til, og deler ut kort og noterer navn og adresse. Så får de utdelt støttepakker mot å levere inn dette kortet igjen. Slik slipper noen å reise hit med uforrettet sak og så er vi sikre på at de som mottar hjelpen virkelig trenger den.

 

Karlsen ser ikke bort fra ytterligere utdelinger etter 15. mai, men har ikke planlagt noe foreløpig. 

 

– Alternativt til ny utdeling blir å oppsøke en skole som drives av et tempel og et barnehjem, for å donere alt som er til overs dit.

 

 

Men det er ikke bare nordmenn som gir:

 

Avisen Pattaya Mail har rapportert om giverglede fra Outlaws MC, Bone Club og en gullhandler i Sattahip 

 

Det tyske magasinet Der Farang har rapportert om utdeling av mat fra bareiere i Naklua og Pattaya Beach Soi 6.

 

Russere deler ut mat ved Hanuman-statuen på Jomtien, via restauranten The Cove, hvor både russere og thaier får hjelp i den vanskelige situasjonen

 

Pattaya Sports Club deler også ut mat, og i en generøs handling har det tyskeide hotellet Thai Garden i Nord-Pattaya beholdt alle sine 150 ansatte med full lønn tross null turister, ifølge Pattaya Mail.

(© Thailands Tidende. 8. mai 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)