[ annonse ]
Slik var det inne på Tantra. Det er en gjennomsiktig plastduk mellom kameraet og danserne. Slik var det inne på Tantra. Det er en gjennomsiktig plastduk mellom kameraet og danserne. Foto: Dag A. Ekeberg
5. juli 2020

Fullt av folk på gogobar... siden kun én bar har åpnet

Skrevet av 
[ annonse ]

Med plast rundt scenen var ikke gogostemningen som før, men likevel var det mye folk på Tantra i Pattaya Walking Street i går. Flere gogobarer vurderer å åpne kommende uke, men med redusert bemanning. To norske barer åpner tirsdag. En åpnet allerede 1. juli.

 

En av Walking Streets minste gogobarer var først ute med å åpne, etter at det ble tillatt 1. juli. Med snaut ti dansere og en håndfull servitører var det nok å henge fingrene i for dem i går. Det er satt begrensninger på antall gjester avhengig av areal, så noen kunder måtte vente utenfor før de fikk slippe inn.

 

Etter temperatursjekk og scanning av Thai Chana-appen utenfor var det lov å komme inn. Gjestene fikk sitte langs veggen med en meters mellomrom. Det var trukket gjennomsiktig plast rundt hele scenen. Fem barstoler var plassert på scenen, og der satt det fem «dansere».

 

Det var imidlertid ikke lov å danse, så de satt kun på sine stoler, iført bikini og munnbind. Altså ikke samme gogostemning man var vant til før barene ble beordret stengt 18. mars i år.

 

LES: Barlivet stenger i 14 dager – først i Bangkok, Phuket og Pattaya

[ annonser ]

 

Tantra Gogobar

Godt med folk i Walking Street i går, hovedsakelig thaier. Det var imidlertid også noen utlendinger, og noen av dem valgte å besøkeTantra Gogobar.

 

Noen av gjestene ville gi danserne driks, og det klarte de til nød, ved å strekke armen under plasten. Å kjøpe en drink til danserne var også mulig, men den måtte da inntas ved å stå foran bordet ditt. Det var ikke lov å sitte ned.

 

Øl kom i flasker. Det var ikke lov å helle selv. Betjeningen, iført plastskjermer foran ansiktet, helte hele innholdet i glasset ditt, og tok deretter flasken med seg. Halvfulle flasker må tydeligvis ikke få stå ved bordene.

 

Denne baren var nok i sterkt fokus fra politiets side, siden de turde åpne først, så de gjorde alt de kunne for å følge de over 20 ulike reglene som er satt for utelivet. Når flere barer åpner ser vi at folk spår at det hele løsner litt opp.

 

LES: Fase fem: Ektefeller og barn av thaier får slippe inn, utelivet kan åpne

 

VIDEO: Et ti sekunders stemningsbilde fra Walking Street i går. Mange besøkende i langhelgen. Flere klubber, som 808 ved Soi 15, var åpne. Artister som sang sto bak forheng av gjennomsiktig plast.

 

De fastboende i Pattaya vanker gjerne på gogobarer som ligger i sidegatene, og ikke på «turistfeller» i selve Walking Street.

 

En av de mest populære barene, Windmill, ryktes å skulle åpne fredag 10. juli. De ansatte som fortsatt er i Pattaya har fått signaler om å møte opp når det åpner, ifølge meldinger på sosiale medier, mens de som befinner seg på landsbygda må vente. 

 

Det forventes også at noen åpner tirsdag, men på ulike websider og facebooksider for disse barene er det sparsommelig med informasjon. 

 

Det er ellers mange ordinære barer som nå har åpnet, ikke så mye i Walking Street, men i Soi Buakhao, som er blitt senter for fastboende bargjester i Pattaya. 

 

Kåres Partybar forsøkte å åpne 15. juni, slik vi rapporterte, men måtte stenge igjen etter kun få timer, etter beskjed fra myndighetene. Nå åpner de imidlertid igjen på tirsdag, etter to buddhadager med alkoholforbud i dag og i morgen.

 

LES: Tre norske matutdelinger i Pattaya i dag, norsk bar åpner i morgen

 

Innehaver Terje Salvesen kaller det en «soft åpning» på tirsdag kl. 14, og satser på å ha alt i orden til onsdagen. 

 

Salvesen etterlyser klarere regler for innreise til Thailand. Mange av stamgjestene har ikke kunne lagt noen planer for når de skal returnere til Thailand.

 

Scandibar, litt lenger nord i Soi Buakhao, åpner også på tirsdag – kl. 11.00.

 

Innehaver Erik Sørensen sier til oss at han er usikker på hvor mye nordmenn som er i byen nå. Han har ingen store forventninger, men vil uansett åpne opp og gi et tilbud til de stamgjestene som fortsatt er her.

 

En annen norskeid bar er Jomtien Beach Pool House, som er en sportsbar og biljardhall. De åpnet allerede 1. juli.

 

Innehaver Bjørn Nordbakk sier at det de fire første dagene var bedre oppmøte enn forventet, men han tror at det kan gå ned i tiden fremover.

 

Han sier at han tror mange ville vise sin støtte ved å møte opp i starten.

– Jeg håper selvfølgelig at det blir bra også videre fremover. Vi har startet med minimalt med stab, men øker nå litt. 

(© Thailands Tidende. 5. juli 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)