[ annonse ]
Thaiambassaden i Oslo forlanger at folk tar kontakt via e-post. Et online system (innfelt) for CoE kommer også på banen. Thaiambassaden i Oslo forlanger at folk tar kontakt via e-post. Et online system (innfelt) for CoE kommer også på banen. Faksimile: Facebook/Royal Thai Embassy Oslo
1. november 2020

Nye regler på thaiambassaden fra mandag

Skrevet av 
[ annonse ]

Mandag 2. november trer det i kraft nye regler hos ambassaden i Oslo. Oppmøte må avtales på forhånd via e-post, og det er kommet et nytt online system for å få utstedt Certificate of Entry (CoE) for de som skal reise til Thailand.

 

Ambassaden opplyser at de har innført endringene grunnet at norske myndigheter har strammet inn tiltakene mot coronaviruset. Endringene er kunngjort både på thai og engelsk (engelsk står nederst i meldingen).

 

Fra 2. november blir det ikke lenger mulig å besøke ambassaden uten først å ha avtalt møte via e-post. Disse møtene vil skje mandag til fredag i tidsrommet 09–12.

 

Ved oppmøte på ambassaden skal alle ha munnbind, og det er ikke lov å ha med ledsagere, med mindre man er ufør eller alderstynget. Barn kan også ha med seg ledsagere. Kun fem personer av gangen blir sluppet inn på ambassaden.

 

Innlevering av søknadspapirer via posten er midlertidig opphørt inntil norske myndigheter letter på coronatiltakene.

[ annonser ]

 

Thaier som trenger konsulære tjenester skal bruke e-postadressen consular@thaiembassy.no

 

Forespørsler om fødselsattest skal sendes til birth@thaiembassy.no

 

Thaier som vil returnere til Thailand skal henvende seg via covid19@thaiembassy.no

 

Nordmenn som ønsker å reise til Thailand skal bruke e-postadressen visa@thaiembassy.no

 

Det opplyses at de som sender henvendelser via e-post får en bekreftelse på at e-posten er mottatt i løpet av ti minutter. Deretter kan det ta inntil 7 virkedager før de får svar på sin henvendelse, grunnet stor pågang i disse dager.

 

Et nytt online system for å få utstedt innreisetillatelse (Certificate of Entry – CoE) skal tas i bruk 2. november for folk i hele verden som ønsker å reise til Thailand nå. Det er laget en video som forklarer hvordan dette skal fylles ut.

 

Registreringen skjer på denne websiden hos det thailandske utenriksdepartementet.

 

Da vi testet systemet i går lå det kun tre land inne, men i dag ligger det en mengde land der, inkludert Norge. Single entry turistvisum (TR) og spesielt turistvisum (STV) er blant de kategoriene man kan velge. Som vi har rapportert tidligere er denne muligheten i dag forbeholdt 30 land som klassifiseres som lavrisiko for covid-19. For øvrig skulle listen over lavrisikoland oppdateres 30. oktober, men det thailandske utenriksdepartementet har ennå ingen oppdatert liste.

 

LES: De første norske turistene setter seg snart på flyet (22. oktober)

(© Thailands Tidende. 1. november 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)