[ annonse ]
– Nei, jeg forsøkte ikke å snike meg inn i landet Faksimile: Thaivisa.com
29. januar 2021

– Nei, jeg forsøkte ikke å snike meg inn i landet

Skrevet av 
[ annonse ]

En rapport fra landets immigrasjonsvesen resulterte i at en nordmann havnet i nyhetene i går, anklaget for å ha forsøkt å lure seg inn i Thailand. Men det stemmer ikke helt med nordmannens egen versjon.

 

Oppdatering (31. januar kl. 18.00): Vi har etter henvendelse fra vårt intervjuobjekt fjernet et par av hans utsagn når det gjelder sakens videre forløp og størrelsen på en eventuell bot. Han sier at dette kun var gjetninger fra hans side, men er blitt misforstått, spesielt ettersom artikkelen blir oversatt til engelsk og thai, med de unøyaktigheter det medfører. Red.

 

Immigrasjonsvesenet utgir jevnlig nyhetsrapporter, for å informere om arbeidet de gjør. I går brakte de opp en 12 dager gammel sak, og fortalte om hvordan de klarte å «fange synderen».

 

Saken stammer fra 16. januar, og handler om en nordmann som ble stoppet ved ankomst på hovedflyplassen med en uekte Certificate of Entry (CoE) fra ambassaden i Oslo. Saken ble oversatt til engelsk og omtalt hos bl.a. Thaivisa.com i går.

 

Vi har vært i kontakt med mannen, som forklarer oss hva som skjedde. Han ønsker å være anonym.

[ annonser ]

 

Det var ingen stor bragd å finne ut at CoE var falskt, for det var flere skrivefeil på papiret. Men når immigrasjonspolitiet uttaler at han forsøkte å snike seg inn i landet, så stemmer ikke det med nordmannens versjon. Han sier at han rett og slett ble offer for svindel fra et visumbyrå.

 

Mannen hadde ordnet med alle papirer, tatt nødvendig covid-test, kjøpt forsikringer og booket karantenehotell. Det som gjensto var CoE. 

 

– Jeg landet 16 januar, alle papirene mine var korrekte, men jeg hadde brukt en visumservice i Ukraina da jeg fløy fra Kiev. De hadde altså gitt meg en ugyldig CoE.

 

Han forklarer hvorfor han benyttet denne visumtjenesten:

– Jeg var i Ukraina i tre måneder på ferie, så sendte systemet meg fram og tilbake, og så ble det ikke orden på noe. Da bare googlet jeg første og beste visumservice i Kiev og betalte 500 dollar. Jeg trodde saken var grei og tenkte ikke mer på det.

 

Mannen tilbrakte en natt på flyplassen før han ble fraktet til karantenehotellet sitt. Han sier han ble overrasket da han leste om saken i ulike medier i Thailand, mange dager etter at det hadde skjedd.

 

Han fortsetter:

– Norsk pass gir jo Visa Exemption, det hadde vært verre hvis jeg kom fra et land som ikke har automatisk visa og ikke hadde papirene i orden.

 

Nå skal mannen møte politiet igjen når han er ferdig med karanteneoppholdet. Han har lovet å holde oss oppdatert om utfallet.

(© Thailands Tidende. 29. januar 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)