[ annonse ]
Daglige registrerte smittetilfeller i distriktet Banglamung fra 9.april til 5. juni. Daglige registrerte smittetilfeller i distriktet Banglamung fra 9.april til 5. juni. Kilde: Helsedepartementet
5. juni 2021

Lite smitte i Pattaya, strender åpne, utelivet stengt

Skrevet av 
[ annonse ]

Mesteparten av landets smitte er nå i fabrikker i og rundt hovedstaden. Folk i Pattaya lurer på når utelivet igjen kan åpne.

 

Distriktet Banglamung, som i praksis er Pattaya, meldte i dag om fem nye smittetilfeller. Siden midten av mai har tallet ligget rundt ti pr døgn, og i de to siste ukene har det for det meste vært ensifrede smittetall.

 

Man ser på sosiale medier at innbyggerne er utålmodige etter nyheter om lettelser av virustiltakene, men provinsadministrasjonen har vært taus på dette området lenge.

 

En eneste lettelse har dukket opp, og det er at det nå igjen er lov å ferdes på strendene her. Men man blir overvåket, og det er forbudt med større ansamlinger av mennesker inkludert konsum av alkohol. 

 

[ annonser ]

Mange utlendinger lurer på når bassenger i condominiumer igjen vil åpne. De fleste byggene har få beboere nå, og når man vet at viruset ikke smitter via vannet i svømmebassenger, er det mange som stiller spørsmålstegn ved dette smittetiltaket.

 

Hoteller har også forbud mot åpne svømmebassenger, men vi kjenner til flere tilfeller hvor de likevel holder bassengene åpne, men kun for gjestene, ikke utenforstående som vil betale for å benytte bassenget.

 

Bareiere må bare vente og se når de kan åpne opp igjen. Vi spurte Terje Salvesen på Kåres Partybar om han hadde noen informasjon i så henseende:

 

– Nei ingen info om noen ting om dagen, kan ikke gjøre annet en å vente, dessverre.

 

Restauranter har åpent, men med forbud mot salg av alkohol. I Bangkok skulle også restaurantene få åpne igjen 1 juni, men det vedtaket fra hovedstadens ledelse ble omgjort av landets statsminister, som forlenget forbudet foreløpig til 15. juni.

 

Neste mulighet for at barlivet i Pattaya kan åpne igjen antas å være 15. juni.

 

Smitten i Chonburi har den siste tiden i hovedsak vært å finne i hovedstaden Chonburi City og Sriracha, og det dreier seg om fabrikker. I så måte er Chonburi like resten av landet. Det aller meste av smitte for tiden oppdages i fabrikker, gjerne fabrikker med trange forhold og kummerlige bomuligheter for ansatte fremmedarbeidere. 

 

I går ble en isfabrikk i Sriracha stengt ned av myndighetene etter flere titalls smittetilfeller. Da ble det rapportert om hele 60 smittetilfeller i Sriracha. I dag var tallet nede i to, mens provinshovedstaden hadde 26 tilfeller.

 

Det ble meldt om to døde i Chonburi i dag. Totalt var det 36 dødsfall på landsbasis, med 16 i Bangkok. Antall pasienter på oksygen går litt nedover, nå er tallet 361. Antall som utskrives fra sykehus er nå også større enn antall nye smittetilfeller, nærmere bestemt 3396 utskrevne i dag.

 

Tallet på nye smittetilfeller på landsbasis var 2817  i dag, hvorav 315 i fengsler og 56 fra utlandet.

 

Myndighetene er i ferd med å starte sin vaksinekampanje for alvor. De lover fortsatt at de skal ha gitt 10 millioner doser ved utgangen av juni og 100 millioner ved utgangen av året.

 

De holder fortsatt på at Phuket kan åpne for turister 1. juli, men det er nå blitt et krav at turister må bo på dertil sertifiserte hoteller i Phuket i 14 dager før de kan ferdes fritt i resten av landet. 

 

Chonburi er en av ti turistprovinser som prioriteres med vaksinering, og planen er som før at vaksinerte turister kan ankomme provinsen uten karantene senest 1. oktober. 

 

3. juni var det vaksinering på Eastern Indoor Athletics Stadium i Soi Chaiyaphreuk II. Pattaya har fått tildelt 20.000 doser i skrivende stund. Pr i dag er det offentlig ansatte som vaksineres, for eksempel lærere og politioffiserer. 

 

Utlendinger oppfordres til å registrere seg for vaksinering på linje med thaier, via et sykehus hvor man har en pasientjournal. Men det meldes at enkelte sykehus ennå ikke er klar over at også utlendinger skal få gratis vaksinering. 

 

Det meldes i dag at landet skal kjøpe 25 millioner vaksinedoser av Johnson & Johnson og Pfeizer, men det kan ta tid før levering.

(© Thailands Tidende. 5. juni 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)