[ annonse ]
650 meter lang kø foran krysset Second/South i går. 650 meter lang kø foran krysset Second/South i går. Foto: Dag A. Ekeberg
31. oktober 2021

Pattaya: Portforbudet over, misnøye over alkoholforbud og vegarbeider

Skrevet av 
[ annonse ]

I Chonburi oppheves portforbudet, mens det innføres i Chantaburi. Myndighetene fortsetter med sin detaljstyring, og utelivet i Pattaya håper på 1. desember som åpningsdag. 

 

Når det endelig starter å komme litt folk tilbake til Pattaya, blir hovedknutepunktet i trafikkbildet i sentrum snevret inn. I går var det lange køer for å komme gjennom krysset Second Road/South Road.

 

I 13-tiden på ettermiddagen i går startet køen helt syd i krysset Pratamnak/Thappraya, altså en kø på 650 meter, ifølge Google Map.

 

Dette er noe man sjelden opplever i Pattaya, selv på en fredag kveld i høysesongen. Se frem til å finne andre ruter enn denne når du skal ferdes mellom Jomtien og Pattaya. Nærmere bestemt bør du benytte Third Road. 

 

Myndighetene opplyser at de skal drive sine gravearbeider i ni måneder i dette området. De har fått bevilget penger til å gjøre noe med flomsituasjonen i regntiden. Men dette er ikke første gangen de har gravd opp veger for å gjøre noe med flommene, og det har ennå ikke fungert. 

[ annonser ]

 

Utrolig nok har de ikke benyttet covidtiden, hvor sentrum i Pattaya til tider har vært som en spøkelsesby, men starter nå arbeidet mens byen åpner opp igjen og man står foran høysesongen.

 

Det var godt med besøk i byen i helgen, i hovedsak innenlandsturister. Det har vært godt med folk mange helger i høst.

 

Nå blir det nok enda flere turister, når portforbudet oppheves. Fra i dag kan man ferdes ute hele døgnet, også i perioden 23-03, som har vært det innskrenkede portforbudet den siste tiden. 

 

Så begynner også utenlandske turister å komme tilbake, og det vil nok øke fra 1. november, når Pattaya-området blir et område hvor man kun skal bo én natt på et karantenehotell i påvente av resultat på en covidtest. Etter dette kan man ferdes fritt. Dette gjelder for reisende fra 46 land, inkludert de fem nordiske landene.

 

LES: Alle nordiske land med på listen over de som slipper karantene (22. oktober 2021)

 

Statsministeren uttalte 11. oktober at utelivet ville kunne åpne igjen 1. desember. Likevel er utelivet i Pattaya misfornøyd med at de ikke får åpne 1. november. Det er heller ikke bekreftet at de får åpne 1. desember, utover det statsministeren erklærte i sin tv-tale.

 

LES: Statsminister: – Utelivet kan åpne 1. desember (12. oktober 2021)

 

Det er nå forsiktig åpning av alkoholsalg på restauranter i fire provinser, nemlig Phuket, Krabi, Phang Nga og Bangkok. Phuket har for øvrig hatt alkoholsalg fra restauranter en stund allerede. Bangkok utreder for tiden hvordan de skal tillate alkoholsalget. Det foreslås at restauranter kan servere alkohol frem til kl. 21.

 

Så kan dette også komme til Pattaya, det kommer an på hva sentralmyndigheter og lokalemyndigheter blir enige om. En del områder i Chonburi, inkludert Pattaya, er klassifisert som turistområder og skal ha mindre strenge coronaregler enn andre steder. 

 

Det er sterke grupperinger i utelivet som nå presser på både lokale og sentrale myndigheter. Hvis ikke utelivet i Pattaya snart åpner igjen, gir det en dårlig signaleffekt for de som er i ferd med å planlegge vinterens ferietur.

 

Myndighetene i Thailand sa de skulle lære seg å leve med viruset, men det kommer stadig detaljstyringer av coronatiltakene.

 

LES: Planlegger å droppe nullvisjonen, åpne opp for turisme (24. august 2021)

 

Et ekstremt eksempel er provinsen Chantaburi litt sydøst for Chonburi. Fra å ikke ha hatt noe portforbud, får provinsen fra i morgen portforbud mellom kl. 23 og 03. De seks andre provinsene som skal ha portforbud («mørkerøde provinser») er Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Pattani, Songkhla, Yala og Tak, men de har hatt portforbud allerede.

 

Chantaburi er nå en provins som beveger seg bakover til mer strikte coronatiltak. Det hele stammer fra middels høye smittetall som er blitt forklart med at folk møtes og drikker alkohol. Guvernør Suthee Thongyaem innførte forbud mot alt salg av alkohol i provinsen (inkludert fra butikker) fra starten av oktober og frem til 1. november. Nå blir det portforbud, og det er usikkert hvorvidt forbudet mot salg av alkohol forlenges. 

 

Chantaburi hadde 166 smittetilfeller i går. Altså ingen spesielt høye tall sammenlignet med mange andre provinser. De hadde imidlertid en topp på 358 tilfeller 27. oktober, som var omtrent da det ble bestemt hvilke provinser som skulle være mørkerøde. 

 

Dette viser hvordan man fortsatt ikke kan stole på at Thailand vil lære seg å «leve med viruset». Sentralmyndighetene detaljstyrer, og det gjør også guvernører, distriktssjefer og landsbysjefer. Man kan risikere å havne oppi strenge tiltak hvis man reiser litt rundt i landet. Det kan i så måte være tryggest å holde seg i nærheten av turiststeder. 

 

Det er en gradvis lettelse av tiltakene, siden det nå kun er sju «mørkerøde» provinser igjen. Men det er et stort antall regelverk som fortsatt gjelder i de ulike provinser, angående hvor mange personer som kan møtes, hvor lenge restauranter og kjøpesentre kan holde åpent etc. 

(© Thailands Tidende. 31. oktober 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)