[ annonse ]
Statsminister Prayuth Chan-ocha Statsminister Prayuth Chan-ocha Foto: World Travel & Tourism Council
21. desember 2021

Test&Go kanselleres, i første omgang frem til 4. januar

Skrevet av 
[ annonse ]

Ifølge flere thailandske nyhetsmedier (Channel 7, Khaosod English, Ejan) har landets statsminister beordret en umiddelbar stopp for søknader om Test&Go med én natts karantene.

 

Oppdatering (21. desember kl. 17.20): Kanselleringen er nå bekreftet av Thailands utenriksdepartement. Det skal være mulig å søke om Test&Go frem til midnatt i natt. Etter det blir det kun Phuket Sandbox samt ordinær karantene (Alternative Quarantine) man kan søke via Thailand Pass.

 

Årsaken skal være Omikron-varianten. Statsministeren har beordret en ny gjennomgang av situasjonen 4. januar, i et møte som nettopp ble avsluttet.

 

Ifølge rapporter skal de som har fått godkjent Thailand Pass med innreise senest 10. januar kunne få komme som planlagt, med den forskjellen at det blir en ekstra PCR-test etter sju dager. Oppdatering: Det står ikke noe hos utenriksdepartementet om at dette kun gjelder de som reiser innen 10. januar, så det antas å gjelde uansett ankomstdato.

 

Så er det noen medier som rapporterer at det også blir ekstra karantenedager for disse, men det er usikkert hva som skal være vedtatt, og offentlige nettsider i Thailand har ikke noe informasjon om endringene i det hele tatt. Oppdatering: Thailands utenrikdsepartement nevner ingen ting om slik karantene.

[ annonser ]

 

Websiden til Thailand Pass, inkludert siden for Test&Go, er i skrivende stund oppegående.

 

Ifølge rapporter blir det da sandbox-opplegget med sju dagers karantene som blir løsningen for de vaksinerte fremover, i hvert fall frem til 4. januar. Uvaksinerte får ti dagers karanteneopphold under de tradisjonelle bestemmelsene.

 

Reuters meldte nettopp at en talsmann for myndighetene sier at det kun blir Phuket Sandbox som blir tillatt fremover, sandbox-opplegg andre steder i landet skal midlertidig stenges. Phuket Sandbox er et fleksibelt karanteneopplegg hvor man har lov å bevege seg ut av hotellrommet. 

(© Thailands Tidende. 21. desember 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)