[ annonse ]
Fullt hus på 808 Night Club i går. Fullt hus på 808 Night Club i går. Foto: Dag A. Ekeberg
29. januar 2022

Pattaya Walking Street – ikke lenger spøkelsesgate

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er langhelg i forbindelse med kinesisk nyttår og masse folk i Pattaya. Walking Street har våknet til liv igjen. Flere gogo-barer er omgjort til barer for å trekke til seg thailandske turister.

 

The Stones House helt i starten av Walking Street tilbød levende musikk for et stort antall gjester i 22.30-tiden i går kveld. Utenfor sto det betjening og tilbød gratis covid-19 hurtigtester.

 

Kravet til utelivsbransjen er at gjestene skal ha hatt en hurtigtest de siste 72 timene. 

 

Mange utesteder langs hele Walking Street var åpne, selv om også mange fortsatt er stengt. Det er fortsatt ifølge coronareglene kun steder som serverer mat som kan holde åpent, men det var ikke så mye matservering å se i går kveld.

 

Det virker som om handelsstanden i Walking Street har tatt saken i egne hender nå. Etter å ha gått glipp høysesongen rundt nyttår, er det nå langhelg i forbindelse med kinesisk nyttår på tirsdag, og en av årets store muligheter til å tjene penger.

[ annonser ]

 

Thailands Tidende

Full 808 Night Club, ambulerende restauranter, fullt av parkerte motorsykler og turister. (Foto. Dag A. Ekeberg)

 

Dette mens ordføreren i Pattaya bare for fem dager siden uttalte at kinesiske nyttår i år ikke skulle feires på normal festlig måte, men kun med seremonier. 

 

Pattaya er i helgen full av thailandske turister, og det var dem som var målgruppen i Walking Street i går. Flere klubber hadde fulle hus, som Insomnia og 808 Night Club. Sistnevnte hadde et band bak et plastforheng. Foran forhenget var det masse folk og ikke særlig mye avstand mellom gjestene. 

 

Flere av gogo-barene langs Walking Street var omgjort til barer. Scenen var borte og det var kommet border isteden.

 

Tantra var blant disse. Den gogo-baren ble berømt som første gogobar som gjenåpnet 1. juli 2020.

 

LES: Fullt av folk på gogobar... siden kun én bar har åpnet (5. juli 2020)

 

Gogo-barene var beordret stengt en liten periode rundt nyttår i fjor, og ble endelig stengt i april 2021, da Delta-varianten slo til i Thailand for fullt.

 

Noen få gogo-barer opererte som normalt. Fahrenheit i hovedgata holdt åpent. Det gjorde også Windmill i Soi Diamond. Utenfor solgte de hurtigtester til 60 baht. 

 

Utelivet er pålagt å stenge kl. 23. Mange følger denne regelen, men det er de som holder åpent lenger.

 

Det var et lite sjokk å se Walking Street i går. Dette har vært en spøkelsesgate under mye av pandemien. Det har vært et par klubber langt inne i gata som har holdt åpent for spesielt interesserte i det siste, men resten av gata har vært stille – inntil i går. Hvis det skal være så god trafikk, må nok gata stenges for motorisert trafikk igjen på kveldstid, slik tilfellet var før pandemien. 

 

Beach Road hadde tilløp til trafikkaos i går kveld. Mange av barområdene i Pattaya er fortsatt stengt, men Soi Buakhao har stor aktivitet. Som vanlig er det Treetown som er senteret, med fullt av folk.

 

Norskeide Kåres Partybar ligger på motsatt side. De holder åpent. Samme med norskeide Scandibar noen hundre meter lengre nord i Soi Buakhao. 

(© Thailands Tidende. 29. januar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)