[ annonse ]
Reglene fra 1. mai. De er forklart på norsk under. Reglene fra 1. mai. De er forklart på norsk under. Faksimile: CCSA/Facebook
22. april 2022

God nyhet for turismen – slutt på testing 1. mai

Skrevet av 
[ annonse ]

Møtet i Den store covidkomiteen – under ledelse av statsministeren – vedtok i dag noe turistnæringen har bedt om lenge: Det blir slutt på coronatesting i forbindelse med reise til Thailand. 

 

Oppdatering (23. april kl. 05.30): Det viser seg at uvaksinerte slipper karantene og testing i Thailand bare de har en negativ PCR-test 72 timer før avreise. Det ble opplyst noe annet på pressekonferansen, men vi stoler nå på det som står skrevet, blant annet hos Thailand Pass. Red.

 

Dette gjelder vel og merke kun fullvaksinerte personer. 

 

Det oppfordres til å teste seg selv, men det blir ikke noe krav, ifølge pressekonferansen etter møtet. Ergo forsvinner også frykten for å havne i karantene i ti dager hvis man tester positivt uten symptomer.

 

[ annonser ]

Det er imidlertid et punkt om at folk med "høy risiko" skal i karantene i fem dager og deretter selvobservere i fem dager. Det må antas at dette gjelder folk som har vært i nærkontakt med smittede, f.eks. familiemedlemmer.

 

Disse reglene fra møtet i dag vil bli summert og presentert fra myndighetenes side snart, så får man svaret på dette.

 

Myndighetene beholder Thailand Pass, for at reisende skal bevise sin vaksinestatus, samt at de skal bevise at de har helseforsikring inkludert covid-dekning for minst 10.000 amerikanske dollar.

 

Uvaksinerte vil måtte ta en PCR-test maks 72 timer før avreise, samt i karantene jamfør reglene for Alternative Quarantine frem til en PCR-test på dag 4 eller 5. (Oppdatering: Det viser seg i ettertid at det er snakk om enten PCR-test før avreise eller Alternative Quarantine. Red).

 

Ut over dette ble det lovet at stengetiden blir utvidet fra kl. 23 til midnatt fra 1. mai. Fortsatt er det forbudt for barer og puber å holde åpent, så de må registreres som restauranter for å kunne drive sin virksomhet.

 

Dødsraten fra Covid ligger nå på 0,31 prosent i Thailand. Det ble sagt at så lenge tallet er over 0,1 så vil dette være en pandemisk, ikke endemisk, sykdom.

(© Thailands Tidende. 22. april 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)