[ annonse ]
2. august 2017

– Finn jobb selv!

Skrevet av 
[ annonse ]

Stavanger Aftenblad har snakket med sju innvandrere – deriblant to thaier – som droppet alt som het kommunalt introduksjonsprogram og gikk ut og skaffet seg jobb på egen hånd, nærmere bestemt i firmaet Stavanger Byggdrift, hvor de arbeider som renholdere. Wasana Wongphen (i midten på bildet) har bodd i Stavanger i ti år. Hun sier at nesten alle starter som vikarer først. Det er tøft å finne fast arbeid for tiden. Det er også tøft å lære seg norsk, som ofte er et krav på arbeidsmarkedet. Den beste norskopplæringen er for mange å snakke med de andre utlendingene på jobb. I Stavanger Byggdrift jobber det 160 utlendinger fra 38 forskjellige nasjoner.

– Vi lærer mye norsk på jobb, her snakker vi med hverandre hele tiden, forteller Wasana til avisen.

Et problem er at nordmenn tyr til engelsk når de møter en utlending. Men det er jo ikke engelsk de har behov for å lære seg. 

Suwanna Ingebretsen (helt til høyre) deler den oppfatningen. Hun kom fra en lederstilling på et kjøpesenter i Thailand. Ingen av de sju intervjuobjektene hadde bakgrunn innen renhold, men det er denne jobben som var inngangen til det norske arbeidsmarkedet.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2017 – 1. august 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)