[ annonse ]
Ambassaden søker etter folk med språkkunnskaper. Ambassaden søker etter folk med språkkunnskaper. Faksimile: Ambassadens facebookside
12. april 2019

Bangkok blir norsk visumknutepunkt

Skrevet av 
[ annonse ]

Ambassaden i Bangkok søker nå etter 5–6 personer til visumseksjonen. De skal overta behandling av visumsøknader for mange land i regionen. Visumsøkere skal fortsatt levere inn søknaden via FVS Global i sine respektive land. Også Sverige og Danmark samler i disse dager visumekspertise i Bangkok.

 

9. april kom det en stillingsutlysning fra den norske ambassaden i Bangkok. De planlegger å øke staben med hele 5–6 personer, og de skal jobbe i visumseksjonen. De søker etter fleksible og serviceorienterte mennesker.

 

Både thaier og utlendinger kan søke, men det er et krav at man behersker et av de tre språkene vietnamesisk, tagalog (Filippinene) eller bahasa (Indonesia) flytende, både skriftlig og muntlig. I tillegg må man beherske engelsk flytende.

 

Årsaken til språkkravene er at den norske ambassaden fra og med 1. august skal ta over behandling av visumsøknader fra Vietnam, Laos, Filippinene, Indonesia og Øst-Timor. Fra før behandler de søknader fra kambodsjanere, i tillegg til thaier, selvsagt.

 

Vi tok kontakt med utenriksdepartementet i Oslo og fikk kontakt med Per Bardalen Wiggen, seniorrådgiver med utdannelse fra University of Tokyo og ekspertise på østasiatiske forhold.

[ annonser ]

 

– Betyr dette at ambassadene i Hanoi, Manila og Jakarta legges ned? Eller er dette en form for samordning av visumtjenester?

– Det er riktig at dette er en samordning av behandlingen av søknader om visum og oppholdstillatelser, og det betyr ikke at ambassadene nedlegges, svarer Bardalen Wiggen.

 

Per Bardalen Wiggen

KVALITET: Per Bardalen Wiggen i UD sier at de ønsker å styrke kvaliteten i saksbehandlingen. (Foto: Privat)

 

– Skal dere fortsatt benytte VFS Globals tjenester?

– Vi vil fortsatt benytte VFS Global i disse landene, og søkerne vil kunne innlevere søknadene på samme søknadssentre som tidligere.

 

Bardalen Wiggen presiserer at det ikke blir nødvendig å reise til Bangkok for å levere søknad om visum eller oppholdstillatelse.

 

–  Er det effektivisering som er årsaken til dette, dvs. at man samler ekspertene på visum etc. på ett sted, nemlig Bangkok?

– Begrunnelsen er ønsket om å styrke kvaliteten i saksbehandlingen, og å utnytte tilgjengelige ressurser best mulig.

 

– Flere ansettelser i Bangkok betyr da kanskje oppsigelser på de andre ambassadene?

– Denne organiseringen medfører ikke noe nedtrekk i utsendt personale på utenriksstasjonene, men vil innebære en flytting av ressurser fra ett sted til et annet.

 

– Gjøres det tilsvarende grep i andre regioner på kloden?

– Knutepunktorganisering av arbeidet med visum- og oppholdssaker er noe Utenriksdepartementet også gjennomfører i andre regioner.

 

– Vi legger merke til at både Sverige og Danmark i disse dager samler behandling av visumsøknader for flere land i Bangkok. Vet du årsaken til det, har det vært et nordisk samarbeid her?

– De nordiske landene samarbeider tett og utveksler erfaringer på mange områder, også når det gjelder visum- og oppholdssaker, men det er ikke noe formalisert samarbeid om knutepunktorganiseringen.

 

Den danske ambassaden i Bangkok er blitt utvalgt til en såkalt regional visumhub, står det å lese på websidene deres. Det betyr at de skal behandle ca. 19.000 søknader i året, mot 13.500 i dag. De søker etter to personer til  å styrke visumseksjonen. Landene det er snakk om er Thailand, Vietnam, Kambodsja, Laos, Australia, New Zealand og deler av Oceania. Endringen vil skje fra 2020.

 

Den svenske ambassaden i Bangkok får fra og med 1. mai i år ansvaret for visumsøknader fra Filippinene, i tillegg til Thailand. Søknader kan leveres inn til VFS Global både i Manila og i Cebu.

 

Den norske ambassaden lover sine nye visummedarbeidere en lønn mellom 40.000 og 55.000 baht. De har fri 25 dager i året. Ambassaden tar seg som kjent fri både på norske og thailandske fridager. Arbeidstiden er 08.30–16.30 mandag til fredag.

 

Jobben går ut på å registrere visumsøknader elektronisk, samt å håndtere henvendelser om visum og oppholdstillatelse. De vil også få anledning til å intervjue visumsøkere og deres garantister. Søknadsfristen er 23. april. 

(© Thailands Tidende. 12. april 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)