[ annonse ]
15. april 2019

VIDEO: Songkran også i Norge!

Skrevet av 
[ annonse ]

Det var fullt hus på songkranfeiring på Wat Thai Norway på Frogner 13. april. Vi spurte noen av de yngre gjestene om hva songkran betyr, og fikk etterpå fasitsvaret av abbeden. Vi møtte også den norske thailæreren som mener nordmenn har mye å lære av thaier, og den palestinske ambassadøren, som var imponert over thaikulturen i Norge.

 

Tekst/videoreporter: Mulan Friis

Videoprodusent: Helge Heyerdahl

 

Songkran er thaienes opprinnelige nyttårsfeiring. De har faktisk hele tre nyttårsfeiringer i løpet av et år – ordinær nyttårsaften, kinesisk nyttår i februar og altså songkran 13–15. april. Folkefesten er beryktet for å involverer mengder av vann som folk kaster på hverandre, men selve feiringen foregår faktisk i rolige former, slik vi opplevde på Wat Thai Norway på Frogner i Sørum Kommune. Å være sammen med familien er viktig i den thailandske kulturen, særlig under Songkran. 

 

Thailærer Tomas Tveit, med 18 år bak seg i Thailand, ble inspirert av buddhismen til å legge om livet sitt. Han er nå aktiv i tempelet og underviser i både thailandsk kultur og språk. Han viste oss rundt på tempelet og hjalp også som tolk.

[ annonser ]

 

LES: Songkran starter – politiet sjekker både veger og nett

 

Vi fikk en interessant prat med abbed Phravimolsasanavides og fikk vite litt om hvordan tradisjonene har forandret seg og om viktigheten av å leve i nuet. 

 

Palestinas ambassadør, Hennes eksellense Marie Antoinette Sedin, var tilstede under seremonien som gjest. Hun var imponert over hvordan thaiene både er godt integrert i det norske samfunnet, men samtidig har tatt vare på sine tradisjoner.

 

En god songkran inkluderer masse god mat, tradisjonelle drakter, blomster, musikk og dans, og Wat Thai Norway var ikke noe unntak på årets første songkrandag.

(© Thailands Tidende. 15. april 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)