[ annonse ]
Antall europeiske turister i Thailand holder seg ganske konstant. Antall europeiske turister i Thailand holder seg ganske konstant. Foto: Terje Engø
13. juli 2019

Ingen dramatisk turistnedgang

Skrevet av 
[ annonse ]

Nyhetsoppslag de siste dagene har omtalt 20–30 prosent nedgang i turismen, men faktum er at i årets fem første måneder er nedgangen kun på to prosent fra Europa.

 

Folk i turistorganisasjoner i Thailand lar seg intervju i pressen (og blir referert hos webforumet Thaivisa, se her og her) uten å ha tatt en titt på statistikken til turistmyndighetene (TAT) først. Statistikken for juni er ikke klar ennå fra TATs side, men for årets fem første måneder har det vært liten endring fra i fjor.

 

Thaivisa

Thaivisa presenterer en sak fra Sophon TV hvor situasjonen omtales som dramatisk.

 

Ser man på årets fem første måneder, som er den statistikken som er tilgjengelig i skrivende stund, så har det vært 2,09 prosent nedgang fra Europa, men 1,15 oppgang fra det amerikanske kontinentet. Se fullstendig statistikk nederst i artikkelen.

 

[ annonser ]

Antall norske ankomster til Thailand har vært tilnærmet konstant fra i fjor til å år, med hhv. 58.152 og 58.228 ankomster. Det vil si en økning til 0,13 prosent.

 

De andre nordiske landene har opplevd en nedgang. Sverige har hatt en nedgang på 10,74 prosent, Finland en nedgang på hele 15,01 prosent og Danmark en nedgang på 3,41 prosent.

 

Storbritannia, Frankrike og Øst-Europa har opplevd en økning, mens Russland og Tyskland er med på å trekke ankomstene fra Europa ned fra i fjor.

 

Totalt antall turistankomster i årets første fem måneder er 1,58 prosent høyere enn i samme periode i fjor. 16.717.060 ankomster var det totalt.

 

Kina sto for 29 prosent av alle turistankomster. Det ankom drøyt 4,8 millioner kinesere, noe som var en nedgang på 4,3 prosent fra i fjor.

 

Den store endringer fra i fjor er antall indere. Det har økt med 23,4 prosent til 787.000 ankomster. Malaysia står også for en stor økning, på 10,6 prosent til 1.580.000 ankomster.

 

Ser man kun på mai måned, så var nedgangen større. Totalt kun 1,03 prosent nedgang fra mai i fjor, men fra Europa var nedgangen på 6,18 prosent. Norge hadde nedgang på 15,06 prosent, Sverige på 6,22 prosent, Finland på 13,91 prosent og Danmark på 14,91 prosent. Det var ASEAN-landene og sørasiatiske land som sto for økningen, Midt-Østen og Europa opplevde nedgang. Samme med Kina.

 

For Chonburis vedkommende, så var det en nedgang i utenlandske turister på 3,8 prosent i mai måned. For Phukets del var nedgangen på 2,1 prosent. Begge provinser opplevde en økning i thailandske turister, med hhv. 5,6 prosent og 1,4 prosent.

 

Vi vet ikke hvilke tall turistorganisasjonene i Pattaya og Phuket har adgang til, som har gitt opphav til nyhetsartiklene denne uka, men TAT opplyser oss at tallene for juni ikke er klare ennå. Vi kommer tilbake med oppdaterte tall når juni-tallene er klare.

 

TAT

Antall turistankomster i årets fem første måneder sammenlignet med samme periode i fjor (Kilde. TAT)

(© Thailands Tidende. 13. juli 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)