[ annonse ]
Det statlige lotteriet. Planene om en online versjon lar vente på seg. Det statlige lotteriet. Planene om en online versjon lar vente på seg. Foto: audrey_sel, Flickr
10. oktober 2019

Stadig mer illegal gambling – 57 prosent av thaier gambler

Skrevet av 
[ annonse ]

Antall gamblere har økt med fem prosent på to år. Nå er det 30,4 millioner thaier som gambler. Det er 57 prosent av alle over 15 år.

 

Det er tre former for gambling som er omtrent like store, målt i hvor mye penger folk bruker. Kun en av de tre er lovlig. Det er snakk om det statlige lotteriet som trekkes to ganger i måneden. Til dette formål bruker folk 150,4 milliarder baht i året, det vil si i snitt 4.947 baht pr gambler pr år.

 

Litt mer brukes på undergrunnsvarianten av lotteriet, nemlig 153,1 milliarder, men det er altså basert på estimat fra undersøkelsen, som hadde 44.050 deltakere fra alle landets provinser.

 

Fotballtipping er mest utbredt, der går det med 161,5 milliarder baht pr år.

 

Det er det private forskningssenteret SAB (Research Centre for Social and Business Development) som har stått for undersøkelsen på vegne av statlige og frivillige organisasjoner mot gambling.

[ annonser ]

 

I tillegg til de tre nevnte spillformene, var det hi-lo og andre kortspill som var mest utbredt.

 

LES: De fattige gambler mest

LES: Hi-lo – en thailandsk besettelse

LES: Lederartikkel: Hva holder politiet på med?

 

Myndighetenes lotteri har vært det samme, trauste i mange år. Det har vært utspill om å tilby flere spill og få det hele online. Anbefalinger angående dette skulle kommet til Government Lottery Office i juli, men det har vært stille på den fronten etter at tidsfristen ikke ble overholdt. Pr i dag kan du kun sjekke numre online, ikke kjøpe kuponger.

(© Thailands Tidende. 10. oktober 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)