[ annonse ]
Illustrasjonsfoto: Et høyhastighetstog i Kina. Et kinesisk konsortium deltar i dette prosjektet. Illustrasjonsfoto: Et høyhastighetstog i Kina. Et kinesisk konsortium deltar i dette prosjektet. Foto: Anthony Ivanoff
26. oktober 2019

Pattaya blir snart en forstad til Bangkok

Skrevet av 
[ annonse ]

En kontrakt for bygging av høyhastighetsbanen fra Bangkok til U-Tapao er endelig underskrevet, etter ti år med planlegging. En drøy halvtime vil det ta fra Pattaya inn til hovedflyplassen – og noen minutter til så er du midt i Bangkok.

 

Folk som jobber i Bangkok kan snart begynne å vurdere Pattaya-området som bosted, spesielt hvis de jobber i nærheten av Don Mueang, Bang Sue eller Makkasan, som blir stasjoner på den nye høyhastighetsbanen. Reisetiden til jobben blir da ikke noe lenger enn om man bor i en eller annen forstad til Bangkok.

 

Høyhastighetsbanen er markedsført som en bane som binder sammen tre flyplasser – Don Mueang, Suvarnabhumi og U-Tapao. Noen artikler omtaler muligheten for forlengelse til industriområdene i Rayong, men det er ikke med i den kontrakten som nå er underskrevet. Planen er at banen skal åpne i løpet av 2023, men som kjent kan slike prosjekter ta lenger tid enn planlagt.

 

Toget skal ha maksimal hastighet på 250 km/t. Strekningen mellom Pattaya og Suvarnabhumi er ca. 125 km, ergo vil det i teorien ta 30 minutter. Men naturligvis vil det ta litt lengre tid, i hvert fall hvis toget skal stoppe underveis. Det er planlagt tre stasjoner mellom Pattaya og hovedflyplassen – Sriracha, Chonburi og Chachoengsao.

 

Med andre togprosjekter som utvikles vil snart Bang Sue ta over som hovedbanestasjon i landet etter Hua Lamphong.

[ annonser ]

 

Det er CP Group som skal bygge banen i samarbeid med en kinesisk konsortium. 

 

Som vi har skrevet før, så har IMF bedt Thailand om å bruke penger på infrastruktur, for å hjelpe økonomien og redusere den sterke bahten. Myndighetene regner med at dette prosjektet vil være med på både å redusere bahten samt å gi arbeidsplasser og styrke økonomien generelt.

 

LES: IMF ber Thailand bruke mer penger, kan bli gunstig for kursen

 

Dette prosjektet har vært en drøm for Thailand lenge. I desember 2009 meldte Thailands Tidende at «Høyhastighetstog via Pattaya utredes»

(© Thailands Tidende. 26. oktober 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)