[ annonse ]
Snart skal det kåres en norgesmester i tradisjonell thaimassasje. Snart skal det kåres en norgesmester i tradisjonell thaimassasje. Illustrasjonsfoto: Norsk Massasjeforening
19. november 2019

Første NM i thaimassasje arrangeres i Oslo i februar

Skrevet av 
[ annonse ]

Thaimassasje er en av fire kategorier under NM i massasje 7–9. februar. Det er Norsk Massasjeforening – med mange thaier som medlemmer – som arrangerer.

 

Det hele vil skje i Oslo, men stedet er ikke helt klarlagt ennå. Leder og grunnlegger av Norsk Massasjeforening, Kjetil Prestesæter, har allerede et sted i kikkerten, og sier at det uansett blir et hotell eller kongressenter i hovedstaden:

 

– Jeg er i Thailand nå, så det er litt kronglete å snakke med dem.

 

NM Massasje

Leder i Norsk Massasjeforening, Kjetil Prestesæter. (Foto: Privat).

 

[ annonser ]

Prestesæter returnerer til Norge 28. november, men håper å ha mer informasjon om arrangementsstedet før da.

 

Initiativtakeren skal arrangere dette sammen med «International Massage Association», og mesterskapet blir åpent også for massører fra utlandet.

 

– Jeg tror dette kan bidra til å løfte statusen til thaimassasje og seriøse thaimassører i Norge, sier han.

 

Norsk Massasjeforening er Norges største forening for alternative utøvere med 730 aktive medlemmer. Ca. 400 av disse er thaimassører.

 

Det blir workshops, foredrag og presentasjon av leverandører og oppdragsgivere, i tillegg til ulike konkurranser.

 

Det konkurreres i fire klasser, og massørene kan delta i inntil to klasser. Klassene er klassisk massasjeterapi, tradisjonell thaimassasje, wellness-massasje og freestyle-massasje. 

 

Om klassen thaimassasje står det på NMs hjemmeside:

 

«Her inngår både den yogainspirerte stilen og den mer trykkpunktbaserte stilen. Begge har som mål å åpne blokkeringer og balansere energiflyten i kroppen i henhold til thailandsk medisinsk teori. Klienten skal ha klær på under hele behandlingen og det benyttes ikke olje. Ingen verktøy er tillatt. Det legges vekt på ergonomi og helhet.»

 

Slik foregår kåringen:

 

«Alle massasjebehandlingene vurderes av arrangementets dommere som deler ut poeng til hver deltaker basert på et objektivt sett med kriterier (teknikk, presisjon, flyt, ergonomi, klientkontakt, kreativitet m.m.). Klienten vil i tillegg gi poeng ut fra sin opplevelse av behandlingen.»

 

I finalen vil også publikum kunne bidra med poeng. I hver klasse deles det ut medaljer til de tre deltakerne med flest poeng. En eller flere fra hver klasse går videre til finalen, hvor alle de ulike metodene blir bedømt sammen. Til slutt kåres en vinner, og de tre beste får medaljer.

 

Tittelen norgesmester gis til den best plasserte norske deltakeren i hver klasse, og i finalen. En internasjonal deltaker kan altså vinne konkurransen men ikke tittelen.

(© Thailands Tidende. 19. november 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)