[ annonse ]
I denne bygningen i Sukhumvit Soi 33 finner man blant annet den norske ambassaden. I denne bygningen i Sukhumvit Soi 33 finner man blant annet den norske ambassaden. Faksimile: Google Maps
10. mars 2020

Folk med feber nektes adgang til ambassaden

Skrevet av 
[ annonse ]

Grunnet Covid-19-viruset blir alle med 37,5 grader eller høyere kroppstemperatur nå nektet adgang til kontorbygningen som huser den norske ambassaden i Bangkok. Ambassaden selv finner ikke dette problematisk.

 

Den norske ambassaden opplyste om temperaturmålingene tidligere i dag på sin facebookside. Det er snakk om UBS II-bygningen i Sukhumvit Soi 33 i Bangkok.

 

De skriver:

 

Dersom du har feber og influensalignende symptomer ber vi om at du vurderer å utsette ditt besøk til ambassaden. Du kan kontakte oss på epost consular.bangkok@mfa.no eller telefon +66 (0) 2204 6500 slik at vi sammen kan finne en løsning på hvordan vi kan bistå deg.

 

Vi sendte en melding via Messenger til ambassaden, og fikk raskt svar på noen spørsmål. Vi har i skrivende stund ikke fått navnet på den vi kommuniserte med. Vi spurte:

[ annonser ]

 

– Dette avslører vel et prinsipielt problem, hvis ledelsen i bygningen dere leier i kan ta kontrollen over hvem som kan besøke ambassaden. Vil dette bli tatt opp med ledelsen i bygningen?

– Febermåling synes å være innført i mange kommersielle bygninger i Bangkok. Ambassaden har ikke innvendinger mot at det også gjøres i denne bygningen i disse dager.

 

– Vi forstår dette i akkurat dette tilfellet, men synliggjør ikke dette et prinsipielt problem, at dere ikke har kontroll over hvem som kan besøke ambassaden?

– Ambassaden har så langt aldri hatt et problem med at nordmenn er blitt nektet adgang. Alle ambassader i alle kontorbygg må tilpasse seg det enkelte kontorbyggets regler. Liker man ikke reglene, må man vurdere å leie andre steder.

 

– Det er kanskje aldri vurdert å flytte? Norge eier jo en svær tomt med ambassadørbolig midt i Bangkok. Der er det jo godt med plass til ambassadepersonell, eller hva?

– Det er en annen diskusjon som jeg ikke har anledning til å ta.

 

Thailand har kun 50 bekreftede smittetilfeller av Covid-19-viruset. Hvis det er representativt for situasjonen, vil det si at kun en liten brøkdel av alle mennesker med feber har denne sykdommen. Men likevel tas det altså drastiske forhåndsregler. Det er for øvrig ikke noe som er spesielt kun for Thailand.

 

Det er godt over en uke siden de første meldingen kom om at handlende på kjøpesenterkjeden Makro rundt om i landet ble utsatt for temperaturmålinger før de fikk lov å komme inn og handle.

 

I skoleverket er det også mange tiltak. Eksempelvis har privatskolen Shrewsbury innført screening, ifølge rektoren. De måler temperaturen til både elever, ansatte og besøkende ved inngangen.

 

Myndighetene har en liste med fire høyrisikoland, og reisende fra disse landene blir utsatt for temperatursjekk på flyplassene i Thailand. 

 

LES: Virus: Antall risikoland redusert til fire – myndighetene roter

(© Thailands Tidende. 10. mars 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)