[ annonse ]
Thailands ledende ferieøy stenges. Thailands ledende ferieøy stenges. Foto: Dag A. Ekeberg
30. mars 2020

Phuket i lockdown, ambassaden kan hjelpe med fly hjem

Skrevet av 
[ annonse ]

Med fem timers forvarsel stengte guvernøren i Phuket vegen inn til øya samt alle havner. 10. april stenger også flyplassen, men ambassaden kan hjelpe med fly hjem før den tid, fra Phuket, Bangkok og Phnom Penh.

 

Fra og med midnatt ble all ferdsel inn og ut av Phuket med bil eller båt stoppet. Dette ble varslet kl. 19.08 i går kveld at guvernør Phakaphong Tavipatana. Årsaken er Covid-19-viruset og orderen gjelder til og med 30. april.

 

Kun varetransport er tillatt, samt ambulanser og annen nødtrafikk.

 

I går fikk Phuket seks nye Covid-19-smittede, som brakte totalen til 53. Alle disse er rapportert i Patong-området.

 

Guvernøren har i dag beordret at flytrafikken stenges fra og med 10. april til og med 30. april. Slik nedstengning av luftrommet krever sju dagers forvarsel til luftfartsmyndighetene.

[ annonser ]

 

Det skal være kontroller på alle provinsgrenser i Thailand, og folk er oppfordret til å holde seg i sin provins, men det er ikke noe generelt forbud mot å reise til andre provinser. I så måte går guvernøren i Phuket lengre enn andre guvernører. Siden Phuket har mye av sine inntekter fra turismen stopper han i praksis alle inntektsmuligheter for mange på øya.

 

De nordmenn som har registrert seg med opphold i Thailand eller Kambodsja via Reiseregistrering.no fikk i ettermiddag en melding fra ambassaden i Bangkok. Den ble også lagt ut på facebooksiden til ambassaden.

 

Der står det at nordmenn i utgangspunktet er anbefalt å reise hjem med kommersielle rutefly, men at det også blir satt opp såkalte repatrieringsfly til Europa fra Bangkok, Phuket og Phnom Penh.

 

«Det er begrenset antall plasser, og prioritet gis til passasjerer fra de land som har satt opp repatrieringslyet», står det i skrivet.

 

Det er de reisende selv som må betale for flyreisen, og ambassaden vet ikke hva kostnadene vil bli. Reisende må selv komme seg videre fra Europa og hjem til Norge.

 

Dette er et samarbeid mellom europeiske ambassader i Bangkok, men informasjonen er ikke veldig utfyllende i skrivende stund. Spørsmål kan stilles på e-post til consular.bangkok@mfa.no

(© Thailands Tidende. 30. mars 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)