[ annonse ]
Fra demonstrasjonene på Oslo S. Fra demonstrasjonene på Oslo S. Foto: Free Thai Movement in Norway
20. september 2020

Thaier demonstrerer mot dagens regjering – også i Norge

Skrevet av 
[ annonse ]

Flere titusener av thaier trosset det kraftige regnværet for å protestere i Bangkok i helgen. Det var også protester i mange andre land, inkludert de nordiske.

 

Demonstrantene anslo at det dukket opp 100.000 tilhengere, mens politiet har gitt et anslag på 20.000. Det er studenter som har startet protestaksjonene, men det var mange andre deltaktere i går, inkludert politikere fra det nå forbudt partiet Future Forward, som ble en av valgvinnerne i fjor.

 

LES: Grunnlovsretten har oppløst Future Forward-partiet (februar 2020)

 

Mange av protestantene overnattet i Bangkok ved Sanam Luang. I dag leverte de sine krav til politiet. De planlegger imidlertid å møte opp foran parlamentet kommende torsdag, og oppfordrer til generalstreik i landet 14. oktober, som er datoen for det blodige studentopprøret i 1973.

 

Protestantene klager på at dagens regjering ikke har støtte i folket, og vil ha en ny grunnlov som fratar det utpekte senatet retten til å være med å velge statsminister.

[ annonser ]

 

De ønsker også en reform av kongehuset i Thailand, et emne som har vært tabu å snakke om, men som nå flere protestanter nevner. 

 

Helgens protestaksjoner var de største hittil i år. Vi har tidligere skrevet om protestene i Bangkok og en del andre byer i landet:

 

LES: Mye kritikk for Thailand i disse dager (1. september)

 

Det meldes om fredelige demonstrasjoner, og visestatsminister Prawit Wongsuwon takket i dag demonstrantene for at det ikke ble noen voldelige sammenstøt. 

 

I går samlet flere titalls thaier seg på Oslo S og kom med et opprop for et «fritt Thailand». De har publisert en kort video fra samlingen.

 

Det ligger flere bilder på facebooksiden til Free Thai Movement in Norway. Der er det også referanser til demonstrasjoner både i Stockholm og København.

 

Bangkok Post melder at det har vært demonstrasjoner av thaier i mange land, inkludert USA, Japan, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Canada, Australia og New Zealand. Ifølge avisen var det også demonstrasjoner i Finland.

(© Thailands Tidende. 20. september 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)