[ annonse ]
Statsminister Prayuth Chan-ocha vil fortsatt ha strenge karantenetiltak. Statsminister Prayuth Chan-ocha vil fortsatt ha strenge karantenetiltak. Foto: World Travel & Tourism Council/Wikimedia
11. november 2020

Ti dagers karantene avslått, krav om penger på konto fjernet for STV-visumet

Skrevet av 
[ annonse ]

Den thailandske statsministeren verger seg for å løsne på regelverket for å slippe inn i Thailand.

 

Pressen har den siste tiden feilaktig rapportert at karantenetiden i Thailand er redusert til ti dager. Rapportene har vært basert på vedtak i en underkomite til Covid-komitteen, men da saken kom opp på gårdagens møte i hovedkomiteen ble forslaget ikke vedtatt. Statsminister Prayuth Cha-ocha har det avgjørende ordet under unntakstilstanden, og uttalte at befolkningens angst for smitte veide tyngst.

 

Dagens styre i Thailand blir kritisert for å ikke ha noe ønske om at turister skal komme tilbake til landet. Det har vært en lang rekke forslag fra turistmyndigheter, turistnæring og regjeringsmedlemmer om å lette på karantenetiltakene og tilby f.eks. karantene i spa eller på en golfbane.

 

Pr i dag er ikke noe av dette vedtatt, selv om statsministeren uttalte seg positivt om golfkarantene i går. Han imøtegikk kritikk om at det var ministre i hans regjering som hadde interesser i golfbaner og ville profittere fra dette tiltaket. Han sa at golfkarantene var gunstig fordi det foregår i friluft og gir gode muligheter for isolasjon av deltakerne.

 

Dette er et eksempel på regjeringenssjefens handlemåte når det gjelder viruset. Han tar seg god tid før ting eventuelt vedtas. Problemet er at vintersesongen allerede har startet, og det begynner å bli i seneste laget å lokke til seg turister fra Vesten. Det vanker mange kommentarer om «fake news» når regjeringsmedlemmer lanserer gode turistløsninger som senere blir avslått av statsministerens covid-komite.

[ annonser ]

 

Norge er fortsatt kategorisert som et lavrisikoland av thailandsk UD. Denne listen oppdateres i begynnelsen og midten av hver måned. 1. november var det klart at Norge beholdt statusen. Sverige og Danmark forsvant imidlertid ut av listen over lavrisikoland. Finland er med på listen fortsatt. Myndighetene publiserer ingen offisiell liste lenger, så det blir opp til hver enkelt turist å sjekke med sitt lands thaiambassade.

 

LES: Ja, du kan søke turistvisum – Norge er fortsatt «lavrisikoland» (3. november)

 

Et krav som er blitt offer for mye oppgitthet er kravet om å ha hatt minst 500.000 baht stående på en konto i minst seks måneder. For nordmenns vedkommende dreier det seg om ca. 150.000 kroner på en norsk konto. Mange folk kan ikke vise til dette.

 

Dette kravet er nå forsvunnet fra den omfattende listen over krav for det spesielle turistvisumet (STV), men eksisterer fortsatt for de som vil søke om 60 dagers Single Entry turistvisum med mulighet til å forlenge i 30 dager. 

 

Vi har spurt mange thailandske instanser, inkludert UD, helsedepartementet og ambassaden i Oslo, om hva som skjer hvis Norge forsvinner ut av lavrisikogruppen mens man holder på med søknadsprosessen for et turistvisum. Ambassaden i Oslo ga et litt tvetydig svar, men det tyder på at hvis man ikke får reist før Norge eventuelt forsvinner fra denne gruppen lavrisikoland, så må man forberede seg på å vente med avreisen til Norge eventuelt igjen klassifiseres som lavrisikoland. Turistvisumet som utstedes har gyldighet i tre måneder, så man har litt tid på seg.

(© Thailands Tidende. 11. november 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)