[ annonse ]
Tre nye provinser får nattlig portforbud, inkludert Chonburi
18. juli 2021

Tre nye provinser får nattlig portforbud, inkludert Chonburi

Skrevet av 
[ annonse ]

Klokken 11 i dag kom det en hastemelding fra Covid-komiteen. De har vedtatt at ytterligere tre provinser blir mørkerøde.

 

De ti opprinnelige provinsene er Bangkok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Sakhon, Narathiwat, Pattani, Yala og Songkhla.

 

Fra og med midnatt natt til tirsdag blir også Chonburi, Chachoengsao og Ayutthaya mørkerøde.

 

For Pattayas vedkommende betyr det slutt på restaurantbesøk, kun take-away er lovlig.

 

Chonburi har en stund «oppfordret» folk til å holde seg hjemme nattestid, mellom kl. 21 og 04. Nå er det altså et offisielt portforbud, med mulige juridiske komplikasjon for de som befinner seg utendørs i det tidsrommet.

[ annonser ]

 

Restriksjonene skal gjelde i 14 dager, blir det opplyst.

 

Det forespeiles politikontroller med hensyn til ferdsel mellom provinsene. Det vil si at man må ha en god grunn til å reise. Men i motsetning til i fjor vår, er det ikke noe krav om å ha offisielle dokumenter som bekrefter at man kan foreta reiser.

 

Erfaringen med slike restriksjoner er at de er laget for å forhindre at folk reiser. De som faktisk befinner seg på landeveien får ikke nødvendigvis noen problemer, hvis det i det hele tatt er noen kontroller.

 

Når det gjelder kjøpesentre, blir det nedstengning av «unødvendige» virksomheter. De som kan holde åpent er de som selger mat, medisiner og reparerer kommunikasjonsutstyr (normalt mobiltelefoner). 

 

Det er forbudt med ansamlinger på mer enn fem personer.

 

Chonburi har hatt økende smittetall, med 660 tilfeller siste døgn, hvorav 167 i Pattaya (Banglamung). Dette er ny rekord, men kun med ett smittetilfelle. Lørdag ble det meldt om 659 og fredag 530.

 

Dagens smittetall på landsbasis nådde en ny høyde, med 11.397 tilfeller. Antall døde  ble rapportert til 101, som er lavere enn gårdagens rekord på 141.

(© Thailands Tidende. 18. juli 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)