[ annonse ]
Fra dagens pressekonferanse, med pressetalsmann Taweesin Visanuyothin Fra dagens pressekonferanse, med pressetalsmann Taweesin Visanuyothin Faksimile: CCSA
27. september 2021

Dagens møte i CCSA: Kortere karantene, kortere portforbud

Skrevet av 
[ annonse ]

Det ble i dag bekreftet at steder som Pattaya, Hua Hin og Cha-am skal «åpne» 1. november. Men hvorvidt det blir med eller uten portforbud og alkoholforbud er fortsatt usikkert. Og et turistopphold må uansett starte med et opphold på et sertifisert hotell.

 

Den «Store covid-komiteen» under ledelse av statsministeren hadde et lenge etterlengtet møte i dag morges. Der ble flere planer for åpning av landet vedtatt – for perioden fjerde kvartal 2021.

 

Unntakstilstanden blir forlenget frem til 30. november. Dette er i strid med det pressetalsmann for CCSA opplyst 22. september, som Thailands Tidende refererte samme dag (link under):

 

LES: – Unntakstilstanden vil oppheves i starten av oktober (22. september)

 

Årsaken som i dag ble oppgitt om hvorfor unntakstilstanden må forlenges, er at myndighetene trenger tid til å forberede å ta i bruk den nye smittevernloven som skal erstatte unntakstilstanden.

[ annonser ]

 

Kommentatorer sier at forlengelsen av unntakstilstanden ikke kun har med Covid-19 å gjøre, men også med demonstrasjonene mot statsministeren i Bangkok, som fortsatt pågår stort sett hver dag.

 

Smitteregelverket for de første 15 dagene av oktober ble også lagt frem i dag. Inndelingen av landet i tre ulike type provinser blir beholdt som tidligere. Det vil si at 29 mørkerøde provinser fortsatt vil ha de strengeste tiltakene.

 

Disse 29 provinsene vil oppleve at portforbudet minskes med én time, og vil da gjelde i perioden 22–04. Dette skal altså i første omgang gjelde fra 1. til 15. oktober. Resten av landet har ikke noe portforbud.

 

Hele landet har forbud mot salg av alkohol på restauranter og også forbud mot åpning av puber og barer.

 

I Phuket Sandbox har det vært rapportert at enkelte barer likevel har åpent, og at restauranter serverer alkohol i krus. Det har imidlertid vært politiraid for å stoppe dette. Også i Pattaya har det vært politiraid mot barer som har holdt åpent.

 

Karanteneperioden for de som ankommer Thailand blir redusert fra og med 1. oktober, slik det har vært antydet de siste dagene. Det vil si at de som har vært fullvaksinerte i minst 14 dager slipper med 7 dagers karantene. De som ikke er vaksinert slipper med 10 dagers karantene hvis de kommer luftveien, og 14 dagers karantene hvis de kommer landeveien.

 

Antall covid-tester skal også reduseres til to. En test med en gang man ankommer karantenen, og en test 1-2 dager før man er ferdig.

 

Det vil også bli en åpning av turiststedene i henhold til det som har vært antydet fra TAT i lengre tid, og som opprinnelig var planlagt 1. oktober. «Åpningen» av Pattaya, Hua Hin, Cha-am, Chiang Mai og Bangkok er nå utsatt til 1. november. En slik åpning betyr at flere ting vil åpne opp slik at turister kan besøke disse stedene. Dette vil bli spesifisert i hver enkelt provins etter hvert. Det er fortsatt mye uklarhet om hvordan denne åpningen vil se ut.

 

Uansett er det snakk om minst 7 dagers opphold på såkalte SHA+-sertifiserte hoteller, og altså pr i dag ennå ikke noe lovlig natteliv og barliv på noen av turiststedene.

 

For øvrig ble det lagt til tre provinser blant de som skal få «åpne» 1. november, nemlig Buriram, Ranong og Loei. Det dreier seg om kun utvalgte steder som skal åpne i alle disse provinsene som får dette privilegiet. F.eks. i Buriram er det kun Mueang-distriktet som åpner. 

 

En annen ting som er av interesse for turister, er at ordningen med spesialvisumet SVT (Special Tourist Visa) blir forlenget i ett år. Dette visumet kan benyttes i inntil ni måneder, men kan etter det ikke forlenges.

(© Thailands Tidende. 27. september 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)