[ annonse ]
Norske restauratører i Pattaya, Terje Salvesen (øverst tv), Erik Sørensen (øverst th), Jostein Pettersen og Hans Grumheten (nederst tv) og Arve Lisland (nederst th). Norske restauratører i Pattaya, Terje Salvesen (øverst tv), Erik Sørensen (øverst th), Jostein Pettersen og Hans Grumheten (nederst tv) og Arve Lisland (nederst th). Fotos: Dag A. Ekeberg
4. desember 2021

Norske utesteder våkner til liv, jobber med SHA-sertifikater

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter at det plutselig er blitt lov å selge alkohol igjen, er det blitt et rush fra restauranter som ønsker sertifikat. Norske steder i Pattaya jobber med saken, og melder om stadig flere nordmenn i byen.

 

Norske turisters favorittsteder, som Pattaya, Cha-am og Hua Hin, har nå opplevd lettelser i alkohollovgivningen. Spisesteder kan nå servere alkohol frem til kl. 22 (Cha-am og Hua Hin) og kl. 23 (Pattaya). Dette trådte i kraft 1. desember i Cha-am og i går (3. desember) i Pattaya og Hua Hin.

 

Det er guvernørene i de tre respektive provinsene som har vedtatt disse lettelsene i coronatiltakene.

 

Dette virker å ha kommet etter sterkt press fra utelivet på disse stedene, som har sett at f.eks. Phuket har hatt lov å servere alkohol i månedsvis, og at Bangkok fikk tillatelsen fra 1. november. Begge provinser kan servere frem til kl. 23.

 

Bangkok har under hele den tredje smittebølgen vært den provinsen med mest smitte, så folk har spurt seg om årsaken til at de kunne få servere vin til maten, men ikke andre provinser.

[ annonser ]

 

Det kreves imidlertid såkalt SHA-sertifisering for å få servere alkohol, og det er derfor i disse dager et stort rush for å få denne sertifiseringen.

 

Steder som ordinært kun har servert drikkevarer har nå omstilt seg til å servere både mat og drikke, for å kunne holde åpent. 

 

Innehaver Terje Salvesen på Kåres Partybar i Soi Buakhao i Pattaya har hatt åpent et par uker allerede – etter månedsvis med nedstengning – men kun med matmeny. Planen nå er å få lov å omsette alkohol.

 

– Er dere SHA-sertifisert ennå?

– Nei, vi jobber med papirene.

 

– Når tror du papirene er i boks?

– Det har jeg ingen anelse om.

 

– Det kreves blant annet vaksinering av de ansatte, er det i orden?

– Alt er i orden, vi bare venter på svar.

 

Restauranten A taste of Norway (tidligere Lindas Restaurant) på Jomtien Beach har holdt åpent stort sett hele pandemien. Medeier og daglig leder Hans Grumheten forteller at det har tatt seg godt opp med kunder den siste måneden, etter mange måneder med stillstand, hvor mye av salget har måttet foregå via bestilling og utkjøring.

 

Vi var innom i går ettermiddag, og det var godt med kunder å spore. Grumheten sier at de er i ferd med å registrere seg via SHA for å kunne servere alkohol.

 

Arve Lisland driver Scandic Apartments Pattaya i Soi Yamato i Pattaya. 

 

– Har dere skaffet dere SHA-sertifisering, slik at det kan serveres alkohol til maten?

– Ja vi har registrert oss.

 

– Hvordan ser du på kommende høysesong? Har dere begynt å få bookinger på rommene?

– Joda, bookinger kommer. Det blir nok OK dette.

 

Erik Sørensen på Scandibar – som har flyttet fra et mangeårig opphold på Beach Road til Soi Buakhao – ønsker å åpne igjen:

 

– Jeg håper det blir gjennomslag for SHA+, men er redd det blir vanskelig pga. bardisken i midten av lokalet som gjør at vi regnes som pub-bar.

 

Han legger til:

– Jeg håper det beste og at de ser litt gjennom fingrene nå.

(© Thailands Tidende. 4. desember 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)