[ annonse ]
Visepresident Kamala Harris kom med forslag om atomreaktorer på sitt besøk i Thailand. Visepresident Kamala Harris kom med forslag om atomreaktorer på sitt besøk i Thailand. Foto: US Government
22. november 2022

USA vil hjelpe Thailand med atomkraftverk

Skrevet av 
[ annonse ]

Mange i den thailandske befolkningen har vært negative til atomenergi. Vil ny og sikrere reaktorteknologi endre dette? Det satser USA på.

 

USAs visepresident Kamala Harris sa nylig at USA ville samarbeide med Thailand for å produsere små atomreaktorer. Programmet er rettet mot å produsere atomkraft for å bekjempe klimaendringer. Atomreaktorene er en del av Net Zero World-programmet som ble lansert i fjor.

 

Pr i dag har ikke Thailand noen atomkraft. Det har tidligere vært planlagt, men motstanden i folket har vært stor. Atomkatastrofen i Fukushima i Japan i 2011 bidro til ekstra motstand mot atomkraft.

 

Her er noen av våre tidligere rapporter om planlagt atomenergi i Thailand som ikke har blitt noe av:

 

LES: Protester mot atomenergi (1. desember 2009)

[ annonser ]

LES: Ny beliggenhet for planlagte atomkraftverk (1. oktober 2010)

LES: Ny atomutredning for Thailand - inkludert Chonburi (1. mai 2011)

 

Den amerikanske visepresidenten kunngjorde planen på APEC-toppmøtet i Bangkok. Programmet ble opprinnelig opprettet på klimatoppmøtet i Glasgow i fjor.

 

For å "hjelpe Thailand inn i den kjernefysiske tidsalder", vil USA bidra med teknisk bistand til å bygge små modulære reaktorer. Disse reaktorene er flyttbare og skal være tryggere enn store tradisjonelle atomreaktorer fordi de kan stenges eksternt i nødstilfeller og ikke krever noen menneskelig interaksjon.

 

En uttalelse fra Det hvite hus sa at disse reaktorene bruker ny teknologi og tar mindre plass, samtidig som de har de høyeste standardene for sikkerhet. Eksperter fra USA vil samarbeide med Thailand for å implementere teknologien.

 

Bevegelsen mot ren atomkraft vil hjelpe Thailand med å komme videre til målet om å være karbonnøytral innen 2065, sier den amerikanske regjeringen. Det er imidlertid ikke annonsert noen tidslinje for hvor raskt disse små atomreaktorene vil bli bygget, ifølge Thai PBS World.

 

Relatert til dette uttaler visepresidenten til Reuters at USA fremover vil bruke 20 millioner dollar på ren energi i Mekongdeltaet. 

 

(© Thailands Tidende. 22. november  2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)