[ annonse ]
Turisme- og idrettsminister Sudawan Wangsuphakijkosol. Turisme- og idrettsminister Sudawan Wangsuphakijkosol. Foto: Wikimedia/MGR Online/KaiserO5
15. november 2023

Turistministeren vil ha 60 dagers visumfritt opphold for europeere

Skrevet av 
[ annonse ]

Nordiske borgere er blant de heldige som ligger an til å få fordoblet lengden på det visumfrie oppholdet i Thailand.

 

Oppdatering 30. desember 2023: Det har ennå ikke kommet noen oppfølgende melding fra myndighetene om dette. Vi følger saken. Red.

 

Turisme- og idrettsminister Sudawan Wangsuphakijkosol har gått ut i pressen og fortalt at hun skal ta dette opp i regjeringen. Det dreier seg om i overkant av 50 land – de fleste i Europa – som pr i dag har 30 dagers visumfritt opphold.

 

Tiltaket vil ifølge ministeren bidra til å øke reiselivsnæringen ytterligere, i tillegg til den visumfrie politikken som for tiden er gitt til besøkende fra Kina og Kasakhstan.

 

I den første fasen vil utvidelsen hovedsakelig dekke land i Europa og Samveldet av uavhengige stater (CIS).

[ annonser ]

 

– Den visumfrie politikken har gitt enestående mulighet for Thailand til å tiltrekke seg utenlandske turister, sa hun til avisen The Nation.

 

Sudawan la til at europeiske besøkende utgjør omtrent 20 prosent av utenlandske turister og er den nest største gruppen etter besøkende fra Asia. I fjor var gjennomsnittlig oppholdsperiode blant europeere 18,6 netter per person med et gjennomsnittlig forbruk på 66 000 baht per reise.

 

– I år viser forbruket blant europeiske besøkende en stigende trend til rundt 80 000 baht per tur, sa hun.

 

Turistministeren, som er et ganske uskrevet blad i politikken, og kom inn i Underhuset først nå ved valget i vår, sier at hun har tro på at flyindustrien kommende sommer vil være helt fri for etterdønninger etter pandemien. Det vil gi flere og billigere reisemuligheter til Thailand, mener hun. 

 

Ministeren nevnte som eksempel på bedre flytilbud SAS’ direkterute København–Bangkok, som nå har dukket opp igjen etter ti års pause. 

 

(© Thailands Tidende. 15. november 2023)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)