Snart slutt på usikkerheten rundt dobbelt statsborgerskap
12. oktober 2017

Snart slutt på usikkerheten rundt dobbelt statsborgerskap

Skrevet av 

Høyre og Frp har etter lang betenkningstid bestemt at det må være greit med dobbelt statsborgerskap i Norge. Dette er gode nyheter for thaier i Norge.

 

Mange thaier har både norsk og thailandsk statsborgerskap. Det strider mot lovene i begge land. Nå ser det i det minste ut som om problemene i Norge snart skal være over, etter at regjeringspartiene har gått inn for en lovendring. Thailand på sin side har ikke håndhevet sine lover på dette området særlig strengt, selv om det ikke har manglet på hint.

Den thailandske ambassaden i Oslo sådde i fjor høst tvil om hvorvidt thaier kan beholde sitt thailandske statsborgerskap hvis de blir norske statsborgere. Folk som har dobbelt statsborgerskap har ikke rapportert om noen problemer, men mange har latt være å søke grunnet usikkerheten.

 

LES: Ambassade skaper usikkerhet om statsborgerskap (22. september 2016)

LES: Statsborgerskap: Ambassaden har svart, thaier venter og ser (6. oktober 2017)

LES: UDI gjenopptar behandling av søknader om statsborgerskap (6. februar 2017)

 

[ annonse ]

Norge er siste land i Norden som nå ønsker å tillate dobbelt statsborgerskap. Svensker fikk muligheten til dobbelt statsborgerskap allerede i 2001, Finland og Island endret lovene i 2003, mens Danmark fulgte etter i 2015.

Sylvia Listhaug

Sylvia Listhaug forteller at Høyre og Frp har snudd. (Faksimile NRK.no)

 

Utredningen på området skulle vært ferdigstilt i fjor høst, men har dratt ut. Nå uttaler innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) til NRK at de foreslår å gi muligheten for dobbelt statsborgerskap. Det lages en ny høring denne høsten, men det er flertall på Stortinget for dette, siden også Sp, Venstre, Krf, SV og MDG er for dobbelt statsborgerskap.

 

LES: Mange har allerede to pass  (1. september 2016)

 

En av årsakene til snuoperasjonen på høyresiden er terrorberedskap. Listhaug uttaler til NRK: – Det vil gjøre at for eksempel personer som blir tatt og dømt for terrorhandlinger, kan miste sitt norske statsborgerskap. Vi kan ikke gjøre folk statsløse, men vi kan frata dem statsborgerskapet dersom de har et annet.

Saken kan følges på websiden Dobbelt Statsborgerskap.

 (© Thailands Tidende 12. oktober 2017)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge