[ annonse ]
På Jomtien Beach Soi 7 hersket det forvirring. Noen barer er stengt, andre ikke. På Jomtien Beach Soi 7 hersket det forvirring. Noen barer er stengt, andre ikke. Foto: Dag A. Ekeberg
14. oktober 2016

Hele Thailand i sort i dag, regler for uteliv klargjort

Skrevet av 
[ annonse ]

Bangkok var et sort hav i dag langs ruten hvor kongens legeme ble fraktet. TV-kanalene har vist gamle reportasjer om kongen i hele dag. Regjeringen har nå utstedt retningslinjer for utelivet. Vi har lest skrivet, som sier at det er tillatt å ha åpent så lenge det skjer uten støy og i pyntelige former.

 

Dagen i dag ble gjort til offentlig helligdag, og thaier i Bangkok strømmet til ruten som fraktet kongens legeme fra Siriraj Hospital til Grand Palace. Det var et hav av sort, inkludert litt grått og hvitt – hovedpoenget er å ikke ikle seg sterke farger. For øvrig kom det akkurat inn en kunngjøring fra juntaen om at folk kan velge om de vil ikle seg sort eller hvitt under sørgetiden. Kronprinsen var den som ledet seremonien ved Siriraj Hospital.

TV-kanalene har hatt fellessending fra juntaen hele dagen, med gamle opptak av kongen. Da han var frisk og rask var han å se nesten daglig på tv, stadig på reise rundt om i landet for å sette seg inn i forholdene til undersottene. Dette har vært et sterkt gjensyn med kongen for mange thaier. Fra og med i kveld får tv-selskapene tilbake senderettigheten, men må avstå fra underholdningsprogrammer.

Bakgrunn: Thailands kongefamilie

 

Brev fra viseguvernørBrev med regler utstedt

[ annonser ]

Viseguvernøren i provinsen Chonburi – som inkluderer Pattaya – har i ettermiddag sendt ut et brev merket «Haster» til alle sjefene i provinsens ulike distrikter. Her blir distriktssjefene informert om hva som skal gjelde for utelivet i perioden 14. oktober til 14. november. Viseguvernøren gjør det klart at dette er ting som er pålagt fra sentralt hold i Bangkok, så man kan anta at dette er sendt ut til alle landets provinser.

Hovedpoenget i brevet er at utelivet kan holde åpent som før, så lenge ikke adferden virker støyende eller provoserende på noen måte for befolkningen generelt. Utendørsbarer må derfor skru av musikken. Det må ikke arrangeres parties eller andre markeringer. Det står ikke noe om endringer i alkoholpolitikken for denne månedsperioden, så da må man anta at skjenkereglene er som før.

 

Kåres Partybar holder åpent

Vi har i dag lest om mye forvirring rundt om i landet. Bareiere er tydeligvis blitt fortalt ulike ting. Med dette rundskrivet skulle tvilen være mindre, og barer kan holde åpent hvis de vil. Noen vil nok likevel velge å ha stengt noen dager, for sine egne private sørgedager.

Terje Salvesen ved Kåres Partybar i Pattaya sier at de holder åpent:

– Det som er kommet frem i aviser til nå er at det er lovlig å selge alkohol som vanlig, men uten musikk og med dunkel belysning. Vi følger med hele tiden om det skulle bli forandringer, sier Salvesen, som legger til at etter det han forstår er det samme skjenketider som tidligere.

Ivar Mundal i Jasmine Bar i Bangsarey sier at de har åpent som vanlig, med alkoholservering.

De som vil ta seg en øl nå på søndag vil imidlertid bli møtt med stengte kraner. Da er det siste dagen i Buddhist Lent, og alkoholforbud.

 

Mange åpne barer

Vi tok en tur rundt på Jomtien Beach i 17-tiden i ettermiddag. Restauranter var åpne og serverte alkohol. I barbransjen var det stor usikkerhet. I de fleste barene var de ansatte møtt opp. Noen hadde imidlertid skilt med «Close» utenfor. Andre hadde åpent men serverte ikke alkohol. Atter andre hadde full servering. Forvirringen var stor blant de vi snakket med.

Barområdet på landsiden av Jomtien Second Road ved Soi 7 var stengt da vi kom forbi.

Terje Salvesen ved Kåres Partybar forteller at han tok noen runder i Pattaya tidligere i dag, og det var få barer som da var stengt. Han mener imidlertid at gogo-barer vil være stengt.

 

Underholdning avlyst

Ifølge avisa Khaosod er den utsolgte Morrissey-konserten på mandag kansellert. Likeså er Full Moon Party på Koh Phangan om noen dager avlyst.

Dagen i dag ble en offisiell høytidsdag for thaiene, og kontorer som immigrasjonsvesen har vært stengt. Den norske ambassaden meldte også at de hadde stengt i dag, selv om de er aktive på Facebook.

Når det gjelder kino, så rapporteres det at de fleste kinoer skal være operative fra i morgen, men det kan lønne seg å sjekke først. 

Siste: Turistmyndighetene i Pattaya (TAT Pattaya) kunngjør at tre arrangementer denne høsten er avlyst grunnet sørgeperioden. Det gjelder Loy Kratong (14. november), Fyrverkerifestivalen (25-26. november) og nyttårsfeiringen.

(14. oktober 2016. © Thailands Tidende)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Phileas Fogg i Pattaya
( / Til salgs)

Phileas Fogg i Pattaya

Thailand i Norge (kart)