[ annonse ]
TREKLØVER: Restauranten har nå tre eiere, Michael Zorman (tv.), Linda Eiksund og Katsutoshi Lshibashi (Kato). TREKLØVER: Restauranten har nå tre eiere, Michael Zorman (tv.), Linda Eiksund og Katsutoshi Lshibashi (Kato). Foto: Dag A. Ekeberg
1. august 2018

Nye partnere på Linda’s Restaurant

Skrevet av 
[ annonse ]

Linda Eiksund har fått to nye partnere, som har kjøpt seg inn med 49 prosent i restauranten på Jomtien. Prisene går ned 25–30 prosent, og det blir nye tilbud til frokost og lunsj. En av partnerne er norskfødt japaner Kato, som driver stort innen norsk laks og andre varer i Thailand.

 

– Markedet har endret seg, så da gjør også vi endringer, sier Kato (53), hvis fulle navn er Katsutoshi Lshibashi. – Vi går fra Fine Dining til Casual Dining.

Dette er gode nyheter for de som snur litt på krona når de spiser. Prisene på Linda’s er nå blitt 25–30 prosent billigere enn før, får vi vite. Det gjelder de gamle rettene.

 

Frokost og lunsj

Det er også kommet flere nyvinninger. I hovedsak frokostmenyen, hvor en «Linda’s Breakfast» nå fås for 149 baht, og det er fritt frem å forsyne seg av norsk brød, salat, suppe og kaffe/te i tillegg. Den billigste frokosten koster 99 baht.

En nyvinning på Linda’s nå er den såkalte Sandwich Buffet. Der spiser man så mye lunsj man vil, i form av brød med diverse pålegg. Det er ikke varme retter, men nok av kaldt snacks. De lokker med laks og eggerøre som en del av buffeten. 198 baht koster buffeten.

 

Importerer selv

En av årsakene til at de kan senke prisene, er at Kato er importør selv av både kjøtt og fisk. Kjøttet henter han blant annet fra USA og New Zealand, mens fisken selvsagt kommer fra Norge. Det er både kveite, torsk og laks. 

[ annonser ]

Ikke nok med at Kato er importør, han videreforedler også fisken via en fabrikk i Bangkok. Der både røykes og graves laks, før den i visse tilfeller også sendes tilbake til Norge. Kato har stilt opp med eventer for ulike hoteller her, og også for norske interesser som ambassaden og handelskammeret. Sistnevntes «Seafood under the Stars» har Kato stått for.

 

Japaner i Norge

Kato het Katsu i Norge. Han er født i Norge av japanske foreldre. De jobbet på den japanske ambassaden i Norge, men da det var tid for å dra hjem bestemte de seg for å forbli i Norge. De var buddhister, og ville gå over i historien som Norges første buddhister. Faren til Kato jobbet på Grand i Oslo før han startet egen restaurantdrift, får vi vite.

– Jeg introduserte nordmenn til sushi, forteller Kato fra sitt liv i Norge. Det var i forbindelse med OL i Nagano, som bidro til at verden fikk øynene opp for japansk mat. Kato var blant de første som startet sushi-restauranter i Norge, blant andre East Sushi & Noodles i Trondheim og Nippon Art i Oslo.

 

Til Thailand i 2008

– Hvordan hadde det seg at du havnet i Thailand?

– Jeg har feriert her i mange år. I 2008 hadde jeg drevet lenge i restaurantbransjen i Norge og følte for en delvis pensjonering, smiler Kato. Han flyttet til Thailand. Det gikk to år så var han inne i forretningslivet igjen. Som vanlig innen mat, men denne gangen med import og foredling. 

Kato forteller at han til enhver tid har et lager på 300 tonn laks. Det benytter han til å gi kjøpere fast pris i seks måneder eller et år fremover, og sier at det fungerer godt for alle parter.

Kato kjenner godt til Sjømatrådets utsending i regionen, som Thailands Tidende intervjuet i forrige utgave. Jon Erik Steenslid har faktisk også japanske aner – hans mor er japansk. 

 

To partnere

Kato fikk etter hvert en partner i Norge ved navn Michael Zorman. Han er en iraner som kom med familien til Norge for 30 år siden, da han var 17. Michael bor nå i Hua Hin, selv om han også er å finne i Pattaya ofte. Han er primus motor for satsingen på en tilsvarende restaurant som Linda’s i Hua Hin. De jobber med den saken akkurat nå.

 

Modne nok til restaurant

De to partnerne har nå vært i Thailand i snart ti år, og føler at de er modne nok her til å kaste seg over restaurantmarkedet. De har kjent Linda Eiksund i flere år, og da Linda signaliserte at hun etter 14 år begynte å bli sliten av å jobbe dag og natt, kom ideen om å ta inn Kato og Michael som partnere. De eier nå 49 prosent av virksomheten. 

 

– Slitsomt å drive alene

– Før var det bare meg, sier Linda Eiksund (61). – Det har vært veldig slitsomt. Jeg har vært her fra morgen til kveld i 14 år.

Hun sier: – Jeg håper å jobbe litt mindre kommende året, selv om jeg fortsatt føler meg meget ung. 

Hun forteller at mye av konseptet blir videreført, inkludert konserter i høysesongen. Både Sputnik og Hans Petter Hansen dukker etter planen også opp igjen til vinteren.

Det blir fortsatt thaimat å få på Linda’s, men mindre enn før. De forteller at de ikke er noen thairestaurant, men snarere tilbyr norsk og internasjonal mat. Det blir ansatt to nye kokker som hentes fra Bangkok. En spennende thai-norsk rett blir det også lokket med – norsk røykelaks i green curry. 

Med Katos bakgrunn innen sushi ser de heller ikke bort fra at det dukker opp en liten sushibar i et hjørne av Linda’s Restaurant.

(© Thailands Tidende. Utgave 8/2018 – 1. august 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)