[ annonse ]
Hans Grumheten skal drive restaurant i tre etasjer. Her ser han ned på bassenget fra 2. etasje. Hans Grumheten skal drive restaurant i tre etasjer. Her ser han ned på bassenget fra 2. etasje. Foto: Dag A. Ekeberg
14. februar 2022

Nysatsing på restaurant i Pattaya

Skrevet av 
[ annonse ]

Hans Grumheten er medeier i restauranten A taste of Norway på Jomtien Beach. Men det var ikke nok for totningen. 1. mars skal han i tillegg åpne restaurant i The Train Resort ved Sukhumvit Rd i Syd-Pattaya.

 

Det pågår full vask og oppussing om dagen, og Grumheten med samboer Thipawan Chatmontri har lange dager. Grumheten skal nemlig også administrere A taste of Norway mens han forbereder åpningen av det som blir hetende «Last Train Restaurant».

 

– Jeg fikk en så gunstig avtale at jeg måtte slå til, sier han, og legger ikke skjul på at det er den lange nedgangstiden under pandemien som gjorde at tilbudet dukket opp.

 

Denne resorten ligger rett syd for Lotus ved Sukhumvit Road i Pattaya. Hovedbygget har fundament som ser ut som toghjul. Det er en ganske spesiell resort, med minigolf og sauna som noen av attraksjonene. Minigolfen er for tiden ikke i bruk, og skal muligens konverteres til parkeringsplass.

 

To saunaer er imidlertid i bruk for gjestene, som er en blanding av thaier of utlendinger. I helgene kommer det mange besøkende fra Bangkok. Det er mulig å finne tilbud på overnatting ned mot 500 baht pr natt.

[ annonser ]

 

Så er det en stor restaurant over tre etasjer som har stått mer eller mindre tom under pandemien, og det er den Grumheten nå har tatt ansvaret for. 

 

– Alt utstyr var der, nyoppusset for tre år siden. Måtte bare en skikkelig grundig vask til.

 

Han ser for seg at det går an å leie ut til selskaper, i tillegg til ordinære kunder. Dagens meny i hovedsak litt spagetti samt thaimat skal utvides kraftig.

 

 OVER: The Train Resort på Google Maps.

 

– Blir det mest norske kunder her, da?

– Nei, det er ikke planen. Vi satser på hele markedet, ikke minst thailandske gjester, som er en mer forutsigbar målgruppe enn utlendinger, uten noe særlig lavsesong.

 

Men Grumheten legger ikke skjul på at han har et stort kontaktnettverk blant nordmenn i Pattaya og Thailand etter hvert, og sier at det nok ikke blir vanskelig å fylle opp restauranten på åpningsfesten 1. mars.

 

Grumheten har en partner i virksomheten, i form av Jaytisak Jørgensen, som har fagbrev som kokk og arbeider i Norge. Han er thai, og vil bidra når han er på ferie i Thailand innimellom jobbingen i Norge.

 

Grumheten skryter av den faste kokken, Tinakorn, og av daglig leder han har hentet inn, som skal lede staben i den daglige aktiviteten. Hun har ikke erfaring fra restaurant, men Grumheten sier at han ble imponert da han så henne i arbeid, og headhuntet den unge damen.

 

Thailands Tidende

Teamet som skal drive Last Train Restaurant, fv. Sirilak Khaoplai (manager), Tinakorn Dokarndee (kokk) og Hans Grumheten med samboer Thipawan Chatmontri. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Grumheten selv lover at han fortsatt blir mest å finne hos A taste of Norway, som han driver sammen med partner Jostein Pettersen.

 

Totningen fikk mye oppmerksomhet under pandemien, da han organiserte matutdelinger i Pattaya med base i A taste of Norway.

 

LES: Nordmannen bak Pattayas matudelinger (24. juli 2021)

LES: Tre norske matutdelinger i Pattaya i dag, norsk bar åpner i morgen (14. juni 2020)

 

Han legger ikke skjul på at det var god PR for restauranten å drive matutdelinger, spesielt siden han ble intervjuet både i aviser og på tv-kanaler. PR var dog ikke tanken bak det hele, men heller ønsket om å hjelpe folk, og det faktum at han som kokk og daglig leder av en restaurant følte at han var rette person til å gjøre dette. Mange nordmenn og andre nasjonaliteter bidro med penger til innkjøp av råvarer.

 

– Så du kom i kontakt med folkene bak The Train Resort under matutdelingene?

– Jeg hadde nok kommet i kontakt med dem uansett.

 

Han legger til at matutdelingene selvsagt har gjort A taste of Norway mere kjent. Han sier at det er alle slags nasjonaliteter som besøker restauranten, ikke kun nordmenn. Det er også thaier som liker å ta en tur innom. Mange av disse ble han kjent med under pandemien.

 

Grumheten og partner Jostein Pettersen fikk kun et halvt år med god omsetning etter overtakelsen av Lindas Restaurant før pandemien slo til. De har slitt som alle andre under pandemien, men han sier at omsetningen ikke er verst om dagen, tatt i betraktning hvor komplisert det er for turister å komme seg til Thailand denne høysesongen.

 

LES: Lindas Restaurant blir «A Taste of Norway» (17. september 2019)

 

(© Thailands Tidende. 14. februar 2022)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)