[ annonse ]
Fra ambassademøtet i Jomtien 19. november. Fra ambassademøtet i Jomtien 19. november. Foto: Dag A. Ekeberg
1. desember 2018

Lederartikkel: Ambassadeservice for god?

Skrevet av 
[ annonse ]

Den påtroppende ambassadøren i Bangkok opplyste på informasjonsmøtet i Pattaya at Utenriksdepartementet i Oslo har vært på besøk og konkludert med at ambassaden her yter for god service til nordmenn i Thailand. Det gjelder verifisering av dokumenter utstedt i Norge – som egentlig skal legaliseres der. Likeledes har de for lange åpningstider, noe som nå er justert ned. De fikk også påpakning for å drive individuell veiledning, istedenfor å gi standardsvar, når folk henvender seg med saker som det egentlig er andre offentlige etater som skal svare på.

 

LES: Fullt hus på informasjonsmøtet (11. november 2018)

LES: Mye nytt fra ambassaden (1. desember 2018)

 

Jeg må si at dette ikke kommer som en overraskelse, basert på min erfaring med Utenriksdepartementet. Som journalist er jeg i kontakt med mange offentlige etater i Norge, og nesten uten unntak er de veldig behjelpelige med å finne svar på spørsmål på en rask måte. Unntaket er Utenriksdepartementet. De er generelt sett lite behjelpelige og trege til å svare, hvis de svarer i det hele tatt.

 

Så jeg får anbefale ambassaden her om å fortsette med sitt servicenivå, og ikke bruke servicenivået til UD i Oslo som noen målestokk. Ambassaden i Bangkok er også i en særstilling blant Norges 99 utenriksstasjoner. Blant land utenfor EU er det her det bor flest nordmenn. Og de trenger utvidet assistanse sammenlignet med f.eks. nordmenn som bor i Spania eller andre nordiske land – grunnet at man ikke har EØS-rammeverket som rettesnor.

[ annonser ]

 

En av tingene som nordmenn utenfor EU trenger, er en garantist for sykehusinnleggelser hvis man er medlem av folketrygden. Ifølge ambassadøren er ambassaden i Bangkok den eneste utenriksstasjon som tilbyr dette på fast basis. Det bør de fortsette med, og andre norske ambassader rundt om i verden bør følge etter. Det skader ikke å gi god service til pensjonister som har betalt skatt i Norge gjennom et langt yrkesliv.

 

Som en del av servicen har ambassaden hatt informasjonsmøter på fire steder i Thailand. Det var et populært tiltak. Helfo var med, mens NAV og skatteetaten glimret med sitt fravær. 

Dag A. Ekeberg


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2018 – 1. desember 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)