[ annonse ]
Arnt Sætherlien nyter livet «på landet» i Huay Yai. Arnt Sætherlien nyter livet «på landet» i Huay Yai. Foto: Dag A. Ekeberg
1. desember 2018

Satser på intimitet i Huay Yai

Skrevet av 
[ annonse ]

I landlige omgivelser i Huay Yai finnes det et norsk miljø med godt internasjonalt tilsnitt. Med ti rom og to leiligheter for utleie mener Arnt Sætherlien at Norway Huay Yai Resort er akkurat passe lite og intimt. Tomten er stor, men han vil ikke bygge mer.

 

Norway Huay Yai Resort ligger ikke akkurat langs allfarvei, men med GPS i bilen finner man frem likevel. Det er en 20 minutters kjøretur fra Pattaya sentrum, sydover langs Sukhumvit Road og deretter innover Huay Yai Road noen kilometer. Resorten har både boligfelter og landbruksarealer som nærmeste nabo.

 

Reiselivserfaring

Arnt Sætherlien (60) har jobbet i reiselivsnæringen mesteparten av livet, selv om han er utdannet sykepleier og jobbet som det i ung alder.

Han startet reiselivskarrieren hos danske Spies Rejser – grunnlagt av den mye omtalte Simon Spies – på begynnelsen av 80-tallet. Deretter jobbet han flere år for Winge Reisebyrå i hjembyen Tønsberg før han på begynnelsen av 90-tallet startet sin egen virksomhet.

Det var en stor lidenskap og personlig interesse for Sætherlien som også ble levebrødet – nemlig cruisereiser. Han har vært reiseleder på over 160 cruisereiser i sin karriere.

 

[ annonser ]

Ti år i Pattaya

Sætherlien har samarbeidet med flere forretningsdrivere i byen og kjenner de fleste etter drøyt ti år i Pattaya. Han er homofil og eier og driver stedet sammen med ektefellen Son. Sætherlien fikk hjerneslag for ca. to år siden, men har trent seg godt opp igjen. Som utdannet sykepleier benyttet han egne opptreningsmetoder som han mener er bedre enn de det lokale sykehuset ville ha ham til å gjennomføre.

 

Internasjonalt

Overnattingsstedet har ti rom og to leiligheter. Den dagen vi var innom var det nordmenn, tyskere, franskmenn og australiere der som gjester, samt et russisk par. Sætherlien sier at russere ikke alltid har det beste ryktet i byen, men for det russiske paret er ryktet ufortjent.

– De kom og skulle bo i en av de store leilighetene et par dager. Nå har de vært her tre måneder, sier han.

Han opplyser at de har ca. 30 prosent skandinaver. Kundene er fra 40 år og oppover. Mange er barnefamilier, og resorten har også flere bevegelseshemmede som gjester.

 

Maks 15 rom

Det er et 2,5 rai stort landområde vi snakker om, og godt med plass til å utvide, men det ønsker ikke Sætherlien:

– Dette er passe stort. Blir det over 15 rom er det et nytt sett med regler som må overholdes. Vi må ha døgnkontinuerlig resepsjon for eksempel. Vår nåværende størrelse er behagelig og intim og gir et fint miljø.

 

Rimelig

Prisene på Norway Huay Yai Resort er konkurransedyktige sammenlignet med resorter litt nærmere sentrum i Pattaya. For langtidsleie kommer man ned på 10–12.000 baht pr måned inkludert strøm og vann.

– Vi har hatt minst 70 prosent belegg siden starten 1. april i 2017, bare sjekk bookingsystemet vårt, sier Sætherlien med et smil.

 

Vil drive til han er 65

Han eier halvparten av stedet, og ønsker å skaffe finansiering og kjøpe opp hele, noe han har opsjon på.

– Jeg ønsker å drive ca. fem år til før jeg selger. Da er jeg 65 år gammel, sier han og legger til:

– Det er flott her ute, lite støv. Vi har hatt flere astma-pasienter som sverger hit.

---------------------------------

 

FAKTA: Arnt Sætherlien (60)

* Startet reiselivskarrieren som reiseleder hos Simon Spies på begynnelsen av 80-tallet.

* Jobbet flere år på Winge Reisebyrå i Tønsberg.

* Startet egen virksomhet på begynnelsen av 90-tallet. Satset på cruise, og var reiseleder på over 160 cruisereiser.

(© Thailands Tidende. Utgave 12/2018 – 1. desember 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)