[ annonse ]
Trikkeprosjekt i Pattaya kan starte neste år Faksimile: Sophon TV Pattaya
25. november 2019

Trikkeprosjekt i Pattaya kan starte neste år

Skrevet av 
[ annonse ]

Det har versert mange planer for offentlig transport i Pattaya. Myndighetenes satsing på «Eastern Seaboard Corridor» kan nå gjøre at det blir alvor av trikkeplanene.

 

Pattaya er en del av «Eastern Seaboard Corridor», som er myndighetenes satsingsområde for ny industri i landet. Det dreier seg om provinsene Chachoengsao, Chonburi og Rayong. I så måte vanker det store statlige midler til utvikling. Det viktigste prosjektet er høyhastighetstoget som skal binde sammen tre flyplasser – Don Mueang, Suvarnabhumi og U-Tapao.

 

LES: Pattaya blir snart en forstad til Bangkok

 

Som et ledd i dette planlegger nå myndighetene i Pattaya trikkelinjer som skal utgå fra jernbanestasjonen til høyhastighetstoget, som ifølge rapporter vil bygges nord for byen, rett syd for der dagens jernbane krysser Rv. 36.

 

Planer om å modernisere transportsystemet i Pattaya har eksistert i flere tiår. Ofte er disse blitt motarbeidet av kartellet som driver bahtbussene i byen. 

[ annonser ]

 

Sammenlignet med turistbyer som Phuket, har Pattaya et effektivt og billig transportsystem, hvor man kan hoppe på en bahtbuss ved å signalisere, og betale ti baht når man går av.

 

Myndighetene i Pattaya har de siste årene forsøkt å lage ruter og holdeplasser hvor bahtbussene skal kjøre, og vedta forskrifter som forbyr regulære rutebusser å ta opp passasjerer til andre destinasjoner. Men pr i dag fungerer bahtbussene stort sett som de alltid har gjort.

 

LES: Bahtbussene føyer seg ikke

LES: Vil lage «vestlige» busstopp

 

Nå vanker det store offentlige resurser i transportsektoren, og trikkeplanene for Pattaya har fått et nytt liv, slik Sophon TV har rapportert (på thai). Saken er gjengitt hos Thaivisa (engelsk).

 

Ordføreren i byen Sontaya Khunpleum sier at trikken vil gi bedre trafikkforhold, færre ulykker og mer bekvemmelighet for turister.

 

For tiden utføres det en forstudie for prosjektet til en verdi av 70 millioner baht. Den skal være ferdig i 2020. Deretter kommer det konsultative studier og miljørapporter.

(© Thailands Tidende. 25. november 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)