[ annonse ]
Folk strømmer til Naklua nord for Pattaya hver helg. Folk strømmer til Naklua nord for Pattaya hver helg. Foto: Prakaiphet Thungchan
26. desember 2019

2020 i gatematens tegn – Naklua først ute

Skrevet av 
[ annonse ]

Hver helg er det nå «Walking Street» i Naklua nord for Pattaya. I 2020 satser turistmyndighetene på helger med gatemat på seks turiststeder.

 

Turister i Pattaya bør få med seg gatematen i Naklua. For 11. året på rad fylles hovedvegen av gatekjøkkener og store mengder sultne mennesker i «Walk & Eat Festival». Dette skjer hver lørdag og søndag til og med 8. februar 2020.

 

Naklua er etter hvert blitt en del av Pattaya, men stedet har bevart sitt preg som en fiskelandsby, og i sentrums trange gater ser man fortsatt forretningsbygg – toetasjes «shophouses» – bygd av tre.

 

De siste helgene har det vært stort oppbud av besøkende. Dette er ikke så kjent blant turister, så det har i hovedsak vært thaier. Folk strømmer inn fra Bangkok for å ta del i dette.

 

[ annonser ]

WALK & EAT: Fra forrige helgs gågate med «Walk & Eat Festival» i Naklua. (Foto: Prakaiphet Thungchan)

 

Markedet «Walk & Eat Festival» heter på thai «ตลาดแตกดระเป๋าตุง พุงกาง», som betyr «et marked fullt av velstående mennesker som spiser seg gode og mette».

 

Turistmyndighetene har sett hvilken suksess dette har vært i Naklua, og lager nå «Walking Street» i seks utvalgte byer i 2020:

 

► Bangkok Silom Road. 1–2. februar

► Ayutthaya. 29. februar–1. mars

► Pattaya. 3–6. april

► Chiang Mai. 25–26. april

► Khon Kaen. 1–3. mai

► Phuket. 30–31. mai

 

Silom Road i Bangkok har vært gågate to søndager denne måneden, og Statsministerens kontor opplyser til avisen Xinhua at de den første helgen i februar forventer seg 100.000 besøkende og en omsetning på 500 millioner baht.

 

Målsetning til turistmyndighetene er todelt. De ønsker å vise frem thailandsk matkultur til turister. Like viktig er at de vil gi en innsprøytning i en treg lokal økonomi.

(© Thailands Tidende. 26. desember 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)