[ annonse ]
Både turist- og flyindustrien kan se frem til dårlige tider med det kinesiske forbudet Både turist- og flyindustrien kan se frem til dårlige tider med det kinesiske forbudet Illustrasjonsfoto: Terje Engø
25. januar 2020

Kinesisk forbud mot pakketurer dagen før kinesisk nyttår

Skrevet av 
[ annonse ]

Thailandsk turistindustri kan risikere å tape femti milliarder baht på gårdagens forbud mot pakketurisme i Kina. Årsaken er corona-viruset. Over halvparten av kinesere i Thailand kommer hit med pakketurer.

 

Ledelsen i det kinesiske kommunistpartiet proklamerte i går at alle firmaer som tilbyr pakketurisme i hele landet skulle stoppe salget av disse, i første omgang for tre måneder. Allerede bestilte turer vil også bli avlyst, etter det vi erfarer. De ber reisende som allerede har dratt om å utvise forsiktighet.

 

29 prosent av alle ankomster i Thailand stammer nå fra Kina. I 2018 passerte tallet ti millioner. Nå kan dette antallet bli drastisk redusert for 2020.

 

Ifølge Bangkok Post besto 55 prosent av alle kinesiske ankomster i Thailand i 2018 av pakketurister.

 

LES: Ny kinesisk boom – 32 prosent økning i september (2019)

[ annonser ]

 

Avisen Matichon melder (på thai) at turistindustrien i Thailand kan tape femti milliarder baht på den forventede nedgangen.

 

Situasjonen med corona-viruset fra Wuhan i Kina kan endre seg raskt, men i skrivende stund er det ingen anbefalinger til nordmenn om å endre ferieplaner, det være seg i Thailand eller Kina. Reiseråd hos Folkehelseinstituttet oppdateres jevnlig. 

 

Det er syke eller aldrende mennesker som er mest utsatt for alvorlige følger av denne smitten. Thailands Tidende intervjuet i går en norsk lege, som ikke er spesielt engstelig for smitte:

 

LES: Corona-viruset: Norsk lege på ferie i Thailand – uten munnbind

 

Kinesisk nyttår er en stor høytid også i Thailand. Mange forretningsdrivende her har kinesisk herkomst, og man ser mange stengte virksomheter i disse dager. Eierne feirer det kinesiske nyttåret og gir de ansatte fri.

 

Kinesisk nyttår feires offisielt i dag, men det varer mange dager. I Kina er dette en stor tid for reiser, både innenlands og utenlands.

 

På turiststeder som Phuket og Pattaya er man de siste årene blitt vant til å se lange køer av dieseldrevne turbusser som skaper trafikkork og forurensning for å sende kineserne dit de ønsker å dra. Dette forbudet kan gi en midlertidig reduksjon i denne trafikken, til glede for mange.

(© Thailands Tidende. 25. januar 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)