[ annonse ]
Thailand stenger grensene – med visse unntak Illustrasjonsfoto: Jesse Wagstaff
25. mars 2020

Thailand stenger grensene – med visse unntak

Skrevet av 
[ annonse ]

Som et ledd i unntakstilstanden som trer i kraft torsdag 26. mars er det nå kommet frem at utlendinger ikke lenger får slippe inn i Thailand. 

 

Unntak er varetransport, diplomatisk personell og folk som har arbeidstillatelse her. Andre som ønsker å slippe inn må søke regjeringen om unntak. Dette ble ikke opplyst i den opprinnelige sendingen kl. 15 i dag, men har blitt presisert i ettertid.

 

Thaier får returnere til Thailand, men må ha legeattest om at de er «skikket til å fly» (fit to fly). Når det gjelder å fly ut av Thailand, er dette fortsatt mulig, men det blir stadig flere kanselleringer av flyavganger. Thai Airways har kansellert mange avganger fra og med 1. april

 

Grensen har i praksis vært tilnærmet stengt i flere dager, etter at regjeringen innførte krav om legeattest med negativ Covid-19-test for å slippe inn i landet. I mange land har man ikke rett på en slik test med mindre man har symptomer på sykdommen.

 

Et annet krav var helseforsikring som dekket inntil 100.000 amerikanske dollar. Men nå er altså disse kravene ikke lenger aktuelle, siden unntakstilstanden trer i kraft ved midnatt i natt.

[ annonser ]

 

Som vi rapporterte tidligere i dag, er det foreløpig ikke nevnt noe om portforbud under unntakstilstanden, slik mange spådde.

 

LES: Unntakstilstand fra og med torsdag, foreløpig ikke reiseforbud eller portforbud

 

Det anbefales å avstå fra reisevirksomhet, men det er ennå ikke noe forbud.

 

Det vil imidlertid komme sjekkpunkter på provinsgrensene, bemannet av politi og militærvesen, og det blir i kveld advart om at det vil bli grundige sjekker, inkludert temperaturmålinger og nedtegning av personlig informasjon slik at man kan følge hvor folk reiser. En app til dette bruket er imidlertid ennå ikke klar.

 

Det skal være minst én meter mellom passasjerer, og de skal ha munnbind. Det burde kunne antas at dette ikke gjelder familier men snarere persontransport som busser og minibusser, men det er vanskelig å forutse hvordan ulike politifunksjonærer vil tolke disse reglene.

 

Mer utfyllende informasjon fra pressen om unntakstilstenden kan du finner her på engelsk og her på thai. 

(© Thailands Tidende. 25. mars 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)