[ annonse ]
Politisperringen er i ferd med å settes opp på Motorvei 7 rett før Sukhumvit Rd. i Pattaya. Politisperringen er i ferd med å settes opp på Motorvei 7 rett før Sukhumvit Rd. i Pattaya. Foto: Chonburi provins
7. april 2020

Smittetall avtar mens Pattaya bruker en uke på å stenge byen

Skrevet av 
[ annonse ]

Ordføreren i Pattaya har bestemt at avstengningen av byen skal tre i kraft torsdag 9. april. Smittetallene avtar nå både i Pattaya og i resten av landet. 

 

Oppdatering (11. april): City Hall sier nå at de vil forsøke seg igjen med sperringer fra og med 14. april. Det opplyses at det blir åtte sperringspunkter på vestsiden av Sukhumvit Road, ikke veldig ulikt det opprinnelige forsøket, som måtte avlyses.

 

Oppdatering (10. april): Nedstengningen av vegnettet inn til Pattaya varte kun i fem timer i går. Kl. 19 ble det vedtatt å droppe sperringene, grunnet lange køer. Myndighetene antyder at de vil forsøke å gjøre vedtaket bedre kjent, og se på en plan om andre sperringspunkter, men det gjenstår å se om de vil forsøke seg igjen på en nedstengning av byen.

 

Provinsadministrasjonen i Chonburi bestemte 2. april at Pattaya skulle stenges ned. Det skjedde etter at byen på to dager hadde fått åtte nye smittetilfeller av Covid-19-viruset. Men myndighetene i Pattaya har tatt seg god tid, og det blir i dag sagt at nedstengningen først vil tre i kraft torsdag 9. april kl. 14 – altså en hel uke etter vedtaket fra provinsen.

 

LES: Pattaya stenges ned (3. april)

[ annonser ]

 

I mellomtiden har smittetallene i Pattaya avtatt. På de fem dagene siden vedtaket har det vært seks nye tilfeller i byen. Det var to i går og ingen nye tilfeller i dag. Totalt antall tilfeller i Pattaya er nå 30.

 

Provinsen Chonburi har to større smittesteder – provinshovedstaden Chonburi og distriktet Banglamung, som inkluderer byen Pattaya. Provinshovedstaden har 27 tilfeller, men kun ett nytt tilfelle de siste ti dagene.

 

Totalt har provinsen med halvannen million innbyggere 73 smittetilfeller, hvorav kun ett dødsfall. Provinsen fikk kun ett nytt smittetilfelle i dag.

 

Utviklingen er i tråd med utviklingen på landsbasis, hvor smittetallene har gått ned de to siste dagene. Tallene har de siste drøyt to ukene ligget på drøyt hundre nye smittede pr dag. Søndag var det 102. I går falt tallet ned til 51, og i dag er det meldt om 38 nye tilfeller.

 

Totalt er det 2258 smittetilfeller og 27 dødsfall meldt i Thailand, som gjør at landet ligger godt an på statistikken over Covid-19-skade i verdensmålestokk. Oppdatering: Likevel ble det i dag vedtatt å utsette starten på neste skoleår fra 16. mai til 1. juli. 

 

Myndighetene har sagt at de vil måtte vurdere å forby folk å forlate sine hjem, såkalt 24 timers portforbud, hvis situasjonen forverrer seg. Slik det ser ut nå, er det imidlertid en forbedring, ikke en forverring.

 

Det strenge portforbudet myndighetene har hintet om førte i går til mange falske rykter på sosiale medier om at det faktisk vil bli innført 24-timers portforbud. Noen hevdet at det ville skje fra og med 10. april. Dette ble avkreftet av myndighetene, som samtidig meldte at det er strenge straffer for å publisere falske nyheter. 

 

Pattaya

Myndighetene har utgitt dette kartet. De grønne vegene er innenfor byen Pattaya, De grønne kryssene er politisperringer. De rosa pilene viser hvor det er lov å kjøre..

 

I Pattaya får hovedvegen Sukhumvit Road politisperringer nord og syd for byen, henholdsvis ved krysset med Rv. 36 og krysset med Huay Yai Rd. Andre veger inn til byen blir stengt, med unntak av fire større veger: Chaiapornwithi, Motorvei 7, Praphanimit og Chaiyaphruek.

 

Det blir derfor seks muligheter til å ankomme eller forlate Pattaya, og på alle stedene vil det være politisperringer, og kun de med en god grunn slipper gjennom. En slik grunn kan være at man skal på jobb eller på legebesøk.

 

Det er mye forvirring å spore rundt omkring på sosiale medier. Folk har siden forrige torsdag lurt på når vegene stenges, og også lurt på hvem som slipper gjennom. Nedstengningen av byen blandes sammen med det generelle portforbudet mellom kl. 10 og 04, som gjelder i hele landet. 

 

Utlendinger spør seg i disse dager om det er en god nok grunn at man må til immigrasjonskontoret på Jomtien for å fornye oppholdstillatelsen. Det har det ikke kommet noe svar på ennå.

 

Pattaya immigration

Folk sto som sild i tønne utenfor immigrasjonskontoret på Jomtien Beach kl. 13.30 i dag. (Foto: Dag A. Ekeberg)

 

Det kan være en av årsakene til at det har vært fullstendig kaos på immigrasjonskontoret i dag, med lange køer og folk som blir avvist ved inngangen. En annen årsak er at det var helligdag og stengt i går, mandag.

 

LES: Lange køer og kaos for å forlenge opphold

 

Som et ledd i tiltakene som innføres 9. april blir det ifølge rapporter i nyhetene også påbudt med munnbind eller en form for tørkle over ansiktet i Pattaya, på linje med det som er vedtatt mange andre steder i landet. Vi har ikke fått bekreftet dette.

(© Thailands Tidende. 7. april 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)