[ annonse ]
Pattaya stenges ned Arkivfoto: Dag A. Ekeberg
3. april 2020

Pattaya stenges ned

Skrevet av 
[ annonse ]

Provinsadministrasjonen i Chonburi vil stenge vegene inn og ut av Pattaya, og kun de med nødvendige ærend får passere.

 

Oppdatering (11. april): City Hall sier nå at de vil forsøke seg igjen med sperringer fra og med 14. april, etter det mislykkede forsøket 9. april. Det opplyses at det blir åtte sperringspunkter på vestsiden av Sukhumvit Road, ikke veldig ulikt det opprinnelige forsøket. Les mer her.

 

Oppdatering (7. april kl. 12): Det har tatt noen dager, men nå begynner de å opprette politisperringer på vegene inn mot Pattaya. Nedstengningen vil få effekt fra kl. 14 torsdag 9. april, altså en hel uke etter at nedstengningen ble vedtatt på provinshold. Det blir sperringer på Sukhumvit Road ved krysset med riksveg 36 og ved krysset med Huay Yai Road. Alle andre veger inn til Pattaya blir stengt med unntak av disse fire: Chaiapornwithi, Motorvei 7, Praphanimit og Chaiyaphruek. Ved politisperringene vil kun de med en god grunn vil få slippe gjennom. Gode grunner kan være at man skal på jobb eller på legebesøk.

 

Saken er oppdatert. 3. april kl. 10.00. Red.

 

Det er myndighetene som bestemmer hvem som får passere, og dette er ikke nøyere spesifisert i proklamasjonen til provinsadministrasjonen i Chonburi i går. Den er foreløpig kun på thai, men vi har oversatt den til norsk (under). Oppdatering: I guvernørens offisielle versjon er det overlatt til myndighetene i byen Pattaya og distriktet Banglamung å utføre denne ordren.

[ annonser ]

 

I proklamasjonen fra komitteen for Covid-19-viruset står det at den trer i kraft når guvernøren har signert. Oppdatering: Det har altså nå skjedd, og den skal gjelde "til situasjonen bedrer seg". Det står ikke hvor sjekkpunktene på vegene blir opprettet, og hva som defineres som "Pattaya".

 

Noen timer før statsministeren i går erklærte landsomfattende portforbud mellom kl. 22 og 04, kom Chonburi på banen. En melding (på thai) fra provinsens kommunikasjonsavdeling konkluderte med at Pattaya skal stenges ned, selv om det nederst i meldingen står at det først skjer når guvernøren har signert. Oppdatering: Den er nå signert.

 

Det skulle opprinnelig erklæres portforbud mellom kl. 23 og 05, men dette er nå rettet til 22–04, i tråd med resten av landet.

 

LES: Portforbud mellom kl. 22 og 04, innreiseforbud

 

Det står ikke noe om at det gis unntak for folk som jobber om natta, kun unntak for nødsituasjoner og viktige vareleveranser. Folk som jobber med matvaremarkeder er gjerne ute før kl. 04 for å forberede salget.

 

Det er flere punkter som er uklare blant de ti punktene som provinsadministrasjonen proklamerte i går, og det har da også ført til over 600 kommentarer allerede på facebooksiden (thai) til provinsen.

 

facebooksiden Rao Rak Pattaya (Vi elsker Pattaya) – også på thai – har det kommet inn over tusen kommentarer allerede.

 

Det står at "strendene stenges men det er lov å bade". Dette er nå forklart slik at fellesaktiviteter er forbudt, men bading er lovlig. Oppdatering: I det endelige vedtaket signert av guvernøren står det kun at alle strender er stengt

 

Det er ikke umiddelbart klart hvilke punkter som gjelder Pattaya og hvilke som gjelder hele provinsen. Vi antar at nedstengningen av hotellvirksomheten gjelder hele Chonburi, men følger situasjonen og kommer med oppdateringer.

 

For øvrig ble restauranter i Pattaya beordret til å kun levere take-out fra og med 31. mars. Før den tid var de åpne, selv om mange rykter sa at de var stengt. Det står ikke noe om restaurantdrift i gårdagens proklamasjon.

 

LES: Pattaya: Nei, det er ikke portforbud. Ja, restauranter er åpne (27. mars)

 

Chonburi hadde pr i går 50 smittetilfeller. De provinser som har fleste er Bangkok (895), Nonthaburi (110), Phuket (88) og Samut Prakan (82). Det er totalt 1875 smittetilfeller i 62 av landets 77 provinser nå. 1598 av disse er thaier. Det er så langt rapportert om 15 dødsfall.

 

Her er vår oversettelse av proklamasjonen:

 

Nedstengning av Pattaya, hotellvirksomhet og beordring om at hotellansatte ikke forlater provinsen.

 

1. Det er hvert enkelt distrikt (amphur) som er ansvarlig for sjekking og ileggelse av straff for overtredelse

 

2. Hoteller og hotelliknende virksomheter stenges. Hoteller skal pålegge de ansatte å forbli i Chonburi, ikke reise hjem. (De hoteller som fortsatt har kunder må meddele innen tre dager om de skal stenge eller holde åpent).

 

3. Midlertidig nedstengning av Pattaya. Stenging av veger inn og ut av byen. Myndighetene bestemmer i hvert tilfelle hvem som har rett til å passere.

 

4. Strender i hele provinsen stenges. Alle typer fellesaktiviteter er forbudt, men det er fortsatt lov å bade. (I den endelige versjonen står det kun at strendene er stengt. Red.)

 

5. Bensinstasjoner stenges kl. 22–05.

 

6. Markeder av «Type 2 i henhold til loven» stenges i hele provinsen. Det gjelder markeder hvor selgere leier plass på dagsbasis og det ikke er noen fast bygningsstruktur.

 

7. (Oppdatert). Det skal være portforbud mellom kl. 22 og 04.

 

8. Næringsmyndighetene slutter med visse tjenester, som vil bli spesifisert senere.

 

9. Det er forbudt med aktiviteter i vannreservoarer. 

 

10. Kun salonger med hårpleie kan ha åpent, som klipp, vask, føning, farging etc. for både menn og kvinner. Tatoveringsalonger, neglesalonger etc. skal holde stengt.

(© Thailands Tidende. 3. april 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)