[ annonse ]
Thaiambassaden i Oslo er overarbeidet, mange venter på svar Ill: Royal Thai Embassy Oslo/Facebook
20. november 2020

Thaiambassaden i Oslo er overarbeidet, mange venter på svar

Skrevet av 
[ annonse ]

Man bør starte prosessen minst tre uker i forkant hvis man vil til Thailand nå. Hvis du ikke får svar fra ambassaden, så forsøk å skifte e-postadresse. Vi har fått mange henvendelser fra folk som fortviler i disse dager.

 

– Jeg sendte e-post til to avdelinger ved Royal Thai Embassy i Oslo i slutten av oktober fordi mitt O-A visum skulle gå ut 7. november. Jeg har pr i dag ikke fått noe svar i det hele tatt, opplyser en fortvilet nordmann, som leier leilighet i Pattaya-området. Han fortsetter:

 

– Så nå har vel mitt visum gått ut og jeg må igjennom hele papirsmørja en gang til. Min kjære venter på meg og vi har begge stor lengsel og har det ikke godt.

 

Dette er en av mange tilbakemeldinger vi har fått i det siste når det gjelder problemer med å reise tilbake til Thailand for nordmenn som enten bor her fast eller i vinterhalvåret. Det er ingen korttidsturister som reiser nå, så de fleste som reiser har investert i eiendom og/eller kjæreste eller familie i Thailand.

 

[ annonser ]

LES: Nye regler på thaiambassaden fra mandag (1. november)

LES: Pensjonister med O-visum får igjen slippe inn i Thailand (12. november)

 

Ambassaden opplyser at all kontakt skal skje via e-post (visa@thaiembassy.no), og at det kommer en bekreftelse på mottatt e-post etter ti minutter. Etter det loves det svar innen sju virkedager.

 

Flere vi har snakket med sier at det ikke vanker noen bekreftelse på mottatt e-post innen ti minutter.

 

Vi har ikke klart å finne årsaken til at de har sluttet å motta dokumenter pr post. Dette fører til at folk som ikke bor i Oslo må bruke ekstra tid og penger på å reise inn til hovedstaden. En leser poengterer at reiser jo bare øker smittefaren, i motsetning til postgang.

 

En person vi har vært i kontakt med forteller at han ikke hørte et pip fra ambassaden, men da han skiftet e-postadresse fikk han bekreftelse på mottatt e-post raskt. Det kan tyde på at ambassadens e-postserver har et spamfilter som man risikerer å bli fanget i.

 

Responstiden varierer stort. Flere har ventet i over ti virkedager og ennå ikke fått svar.

 

En person sier at han har kjøpt flybillett og reservert karantenehotell. Hotellet forlanger at hele beløpet betales inn. Han vet ikke hva han skal gjøre, da ambassaden ikke svarer på hans henvendelser. Han har ringt mange ganger. Han vil ikke sende for mange e-poster, i frykt for at de skal bli irritert fordi han «maser».

 

– Mulig de har mye å gjøre for tida og er forsinket, men et kort svar om at det går greit hadde vært beroligende å høre, sier han til oss.

 

Det vanker imidlertid også ros til thaiambassaden for innsatsen i disse dager. De har tydeligvis mye å gjøre, og får god tilbakemelding for høflig og god tone. En nordmann forteller oss at han mottok en e-post kl. 21.40 en kveld, som tyder på at det er overtid hos de ansatte der. Samme nordmann ventet for øvrig i 45 minutter på å komme igjennom på telefon på dagtid, uten å lykkes.

 

Kritiske røster har spurt om hvorfor ikke ambassaden ansetter flere saksbehandlere. De mange kravene som har dukket opp for innreise til Thailand vil ikke forsvinne med det første, og det kan fort bli enda større pågang på ambassadens tjenester. I Norge finnes det over 22.000 thaier, så folk har spurt om hvorfor de ikke ansetter noen av dem for å hjelpe på køen.

 

Flere thailandske utenriksstasjoner, inkludert thaiambassaden i Oslo, har i disse dager droppet kravet om 500.000 baht på konto i seks måneder for å få turistvisum (TR). Dette har de tilsynelatende gjort på egne vegne, uten direktiv fra sentralmyndighetene i Bangkok. Det omtales som et godt tegn, for dette kravet var mye kritisert og omtalt som ulogisk. Det startet med Hamburg og Roma, og senere London og Washington DC. Og nå også Oslo.

 

LES: Krav om 500.000 baht kritiseres, kan forsvinne (17. november)

 

Det er viktig å starte i god tid med prosessen for å reise til Thailand, minst tre uker i forkant, ifølge en leser. Han forteller at han fikk godkjent Certificate of Entry (CoE) dagen før han skulle reise. Da var det ikke nok tid til å ta covidtest, så han måtte starte på nytt.

 

Online-søknaden om CoE er laget slik at man ikke kan endre informasjon etter at dataene er lagret. I så fall må man starte på nytt igjen. Vår leser sier at det ikke er noe problem. Det er bedre å starte på nytt enn å vente på svar fra ambassaden.

 

– Det er mye rot. De leser ikke følgepapirene før jeg også skanner inn hva de har lest feil. Oppstår det en feil i et dokument, må du begynne på nytt. Endrer du avreise fordi du blir nervøs når avreise nærmer seg, må du også begynne på nytt, forteller han.

 

Mange karantenehoteller forlanger full betaling før man har fått CoE. Det er derfor viktig å enten utsette betalingen eller få en bekreftelse på at hele eller deler av beløpet returneres hvis man av en eller annen grunn ikke får innreisetillatelse til Thailand.

 

Thailands Tidende har ved flere anledninger forsøkt å kontakte ambassaden med spørsmål i denne anledningen, men har problemer med å få svar. Vi vil komme med oppdatering når vi får svar.

(© Thailands Tidende. 20. november 2020)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)