[ annonse ]
I dag morges var det fortsatt klessalg på Rompho Market i Jomtien, men det nye dekretet sier at det kun skal selges mat. I dag morges var det fortsatt klessalg på Rompho Market i Jomtien, men det nye dekretet sier at det kun skal selges mat. Foto: Dag A. Ekeberg
22. juli 2021

Bassenger og parker stenges i Pattaya

Skrevet av 
[ annonse ]

Kun to dager etter at de nye, strengere virustiltakene i Chonburi ble lansert, er de nå blitt oppdatert. Det er kommet til flere nedstengninger. Likevel er ikke tiltakene så drakoniske som i fjor vår.

 

Oppdatering (23. juli kl. 05.00): I går kveld dukket det opp en ordre om at strender i hele provinsen skal stenge fra og med i dag. Det gjelder all aktivitet, inkludert jogging og svømming. Unntaket er fiskerne som fortsatt får lande på strendene med fangsten. Områder rundt vannreservoarer er også inkludert i ordren. Videre må lekeplasser, dyreparker og alle typer turistattraksjoner også stenge.

 

Nedstengningen skjer til «virusituasjonen bedrer seg».

 

Følgende virksomheter må stenge fra og med i dag:

- Svømmebassenger og vannparker

- Golfbaner, driving range og minigolf

[ annonser ]

- Offentlige parker og utendørs sportsarenaer (innendørs er allerede stengt)

- Frisører (skjønnhetssalonger er allerede stengt)

- Markeder kan heretter kun selge mat

 

Staten ga to døgns forvarsel på de landsomfattende virustiltakene som startet tirsdag. Guvernøren i Chonburi ga kun noen få timers forvarsel, både på tiltakene som kom tirsdag og de som får effekt i dag

 

Det kan være årsaken til at f.eks. på Rompho Market på Jomtien Second Road i dag morges ble det fortsatt solgt klær, i tillegg til matvarer. Dette markedet har operert som normalt under pandemien, selv om antall boder er redusert til ca. halvparten av tidligere tider. Jomtien Night Market på Beach Road er stengt. Det skal etter planen åpne igjen 26. juli.

 

Massasjeklinikker be beordret stengt fra og med tirsdag, men noen har holdt åpent likevel, på samme måter som enkelte barer fortsatt holder åpent, anonymt uten musikk og neonlys.

 

Her er en oppdatert oversikt over hva som er stengt og hva som er åpent. 

 

STENGT: Puber, barer, karaokebarer, svømmebassenger, vannparker, golfbaner, driving range, minigolf, gambling, massasje, spa, tatoveringssteder, innendørs og utendørs sportsarenaer, frisører og skjønnhetssalonger, kino, biljard, bowling, fornøyelsespark, fritidsparker, konferansesentre, fiskeparker, treningssentre, utdannelsesinstitusjoner

 

ÅPENT: Markeder (kun for matsalg), internettkafeer, strender, hoteller, viktige private og offentlige tjenester (bank, postkontor etc), restauranter (kun take-away, ingen alkohol), kjøpesentre (kun matbutikker og apotek), ulike forretninger som eksisterer utenfor kjøpesentre, bensinstasjoner, banker, postkontorer.

 

Det er altså portforbud i 13 mørkerøde provinser, inkludert Chonburi. Det vil si at man skal holde seg hjemme i perioden kl. 21 til 04. Mange ting, som kiosker, er beordret stengt fra og med kl. 20.

 

Folk oppfordres til å holde seg hjemme hele døgnet men kan ta en tur ut for å kjøpe mat, medisiner etc. I praksis gjør du som du vil dagtid, og hvis noen spør, så er du på veg til kjøpesenteret.

 

Det opprettes sjekkpunkter langs vegnettet.

 

Når det gjelder sjekkpunktene dukket det opp motstridende informasjon. Det står at man skal bringe med seg en tillatelse hvis man skal krysse provinsgrenser ELLER bevege seg utenfor hjemmet. Det har dukket opp sjekkpunkter på Sukhumvit, så det gjenstår å se hva politiet gjør.

 

Målsetningen er å forhindre forflytning av arbeidskraft mellom provinsene, så det må antas at ordinære folk kan forflytte seg fritt i den provinsen de bor.

 

Vi har reist rundt i Pattaya denne uka, inkludert Jomtien og Naklua, uten å møte noen politikontroller. De vil at folk benytter appen Thai Chana når de skal reise. 

 

Som mange husker var Pattaya stengt ned i fjor vår, hvor vegnettet fysisk ble stengt, med kun 8 åpninger kontrollert av myndighetene. Tidligere har også strender vært nedstengt, og det har vært forbud mot salg av alkohol i butikker. Så dagens tiltak for fortsatt mildere enn man har opplevd tidligere, selv om smittetallene er høyere. 

 

Her er en artikkel fra i fjor vår som beskriver forholdene da:

LES: Smittetall avtar mens Pattaya bruker en uke på å stenge byen (7. april 2020)

 

Smittetilfellene i Chonburi gikk litt ned i dag, fra 636 i går til 620 i dag. Smitten i Banglamung (Pattaya) gikk også litt ned, fra 163 i går til 151 i dag.

 

landsbasis ble det nettopp meldt om 13.665 smittetilfeller siste døgn, opp fra 13.002 forrige døgn.

 

11,3 millioner mennesker har mottatt minst én vaksinedose pr i går. 

(© Thailands Tidende. 22. juli 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)