[ annonse ]
Phuket Sandbox får skryt, men vanskelig å reise derfra til andre provinser Faksimile: TAT
2. august 2021

Phuket Sandbox får skryt, men vanskelig å reise derfra til andre provinser

Skrevet av 
[ annonse ]

Hele 62 av landets 77 guvernører har nå vedtatt 14 dagers hjemmekarantene for alle tilreisende til sin provins. Dette rammer folk som hadde planlagt å bruke Phuket Sandbox som springbrett for videre reising. Flyforbindelser ut fra Phuket er kansellert. Leiebiler og noen få minibussruter er fortsatt en løsning.

 

Phuket Sandbox var beregnet på turister på kortere opphold i Thailand, men mange thaier og erfarne thailandsfarere har benyttet opplegget for å unngå et strengt opphold på karantenehotell før de reiser til andre steder i Thailand. 

 

Det er den siste gruppen som gjerne klager på Phuket Sandbox. Turister som har kommet for en ferie i Phuket hører vi mange positive meldinger fra på ulike facebookgrupper, inkludert en privat facebookgruppe om Phuket Sandbox.

 

Det ryktes at det er ganske livat i Rawai, mens det er stillere i Patong. 14.055 turister ankom Phuket Sandbox i juli. 30 av disse har testet positiv for viruset.

 

Det har vært fleste amerikanere og israelere, men thaiene selv er den tredje største gruppen. Det forteller at mange har benyttet sandbox for å slippe ordinær karantene.

[ annonser ]

 

Vi snakket med en kvinne fra Sisaket som kom med sin franske ektemann og hadde sett frem til å møte familien i Sisaket for første gang på to år.

 

Hun var meget skuffet over å måtte kansellere turen til Sisaket. Der er det nemlig krav om hjemmekarantene i 14 dager for alle innreisende, selv om de kommer gjennomtestet fra Phuket Sandbox.

 

Andre provinser kan ha unntak i karantenebestemmelsene for Phuket Sandbox, selv om vi ikke har hørt om dette. Det lønner seg å kontakte landsbyhøvdingen dit man planlegger å reise for å få sikker informasjon.

 

En oppdatert liste over hvilke provinser som har hjemmekarantene for tilreisende inkluderer pr i dag 62 av landets 77 provinser. De hvite provinsene har ingen hjemmekarantene. Det er gjerne provinsene med størst smitte som ikke har hjemmekarantene.

 

Thailands Tidende

Kun de 15 hvite provinsene har pr i dag ingen bestemmelse om hjemmekarantene for tilreisende. (Faksimile. Innenriksdepartementet)

 

Et bilde fra flyplassen i Phuket i dag viser at alle flyvninger i ettermiddag var kansellert. Fly, tog og bussruter nasjonalt er stengt nå.

 

Sandbox-organisasjonen har satt opp minibuss til Bangkok hver mandag, onsdag og fredag til 2000 baht pr person. De har også satt opp regulær buss, med 50 prosent belegg, til 1500 baht per person, ifølge reisende som har vært med på disse turene.

 

Et reiseselskap har satt opp minibuss til Hua Hin (2500 baht), Bangkok (3000 baht) og Pattaya (3500 baht).

 

Det har også dukket opp noe som kalles Sandbox Express med minibussruter til Bangkok.

 

Myndighetene stenger fra i morgen av hele provinsen Phuket for innreise fra fastlandet, så det er kun de som kommer fra utlandet som får feriere der nå. Tidligere kunne man reise fra fastlandet til Phuket med vaksinesertifikat eller negativ covid-test, men det blir fra i morgen og i første omgang frem til 16. august heller ikke mulig. Phang Nga har for øvrig også vedtatt samme bestemmelser.

 

Dette betyr at de som hadde planlagt en ferie i Phuket for å møte sin thailandske kjæreste fra fastlandet kan bli skuffet.

 

En turist meldte at han hadde tatt en tur nordover i landet, men ønsket seg tilbake til Phuket. Det blir fra i morgen ikke mulig, for han klassifiseres da som en innenlands turist. 

 

Det skjer mange endringer i reise- og karantenebestemmelser i disse dager, både i Thailand og i andre land. Så de som vil på sandbox-ferie på steder som Phuket og Koh Samui må forberede seg på at ting kan endre seg. Samui Plus melder for øvrig om 345 tilreisende i sandbox-programmet siden starten 15. juli.

 

Bangkok Post har meldt om synkende antall påmeldinger til Phuket Sandbox, ettersom delta-varianten forsetter å spre seg i Thailand. 

 

Phuket Sandbox melder om 298.858 bestilte overnattingsdøgn i tredje kvartal i år. 192.403 døgn gjaldt juli, 98.735 døgn er bestilt i august og kun 7.720 så langt for september.

 

LES: Smitten øker – utlendinger i alle aldre loves vaksinewebside (31. juli)

 

Det var i dag meldt om 17.970  smittetilfeller på landsbasis, som ligger noenlunde på samme nivå som de foregående fire dagene.

 

Statsministeren i Thailand har imidlertid senest i går bekreftet at sandbox-opplegget vil fortsette.

 

Det ble i går kjent at ytterligere 16 provinser blir mørkerøde fra midnatt i natt. Det blir da totalt 29 mørkerøde provinser.

 

I disse provinsene må restauranter stenge, og kun tilby Take-away.

 

Disse provinsene får også nattlig portforbud fra kl. 21 til 04. Det vil si at de som skal kjøre gjennom disse provinsene til andre steder i landet da må ta pause i kjøreturen på natta.

 

Disse 29 provinsene blir mørkerøde fra og med midnatt i natt og i 14 dager fremover:

Bangkok, Nonthaburi, Samut Prakan, Samut Sakhon, Samut Songkhram, Pathum Thani, Nakhon Pathom, Ayutthaya, Chonburi, Chachoengsao, Kanchanaburi, Tak, Nakhon Nayok, Nakhon Ratchasima, Prachuap Khiri Khan, Prachinburi, Phetchaburi, Phetchabun, Rayong, Lopburi, Ratchaburi, Singburi, Saraburi, Suphan Buri, Ang Thong, Narathiwat, Pattani, Songkhla og Yala.

 (© Thailands Tidende. 2. august 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)