[ annonse ]
Daglige smittetall fra 1. april til 31. juli 2021. Daglige smittetall fra 1. april til 31. juli 2021. Kilde: Helsedepartementet. Ill: TT
31. juli 2021

Smitten øker – utlendinger i alle aldre loves vaksinewebside

Skrevet av 
[ annonse ]

Etter fire måneder bare øker smitten i denne tredje smittebølgen. Pattaya opplevde også en ny smitterekord siste døgn. Men det settes flere hundre tusen vaksinedoser hver dag, og utlendinger er også etterhvert involvert. 

 

Oppdatering (31. juli kl. 20): Myndighetene har nå oppgitt webadressen som skal brukes, som ifølge dem skal bli aktiv kl. 11.00 i morgen søndag. Red

 

Etter at den tredje smittebølge hadde vart i nøyaktig fire måneder, ble det i dag rapportert rekordmange tilfeller – 18.912. Det er 1243 tilfeller høyere enn neste høyeste døgn, som var 29. juli.

 

Etter en liten nedgang i går er det altså fortsatt lite som tyder på at landet har fått bukt med denne smittebølgen.

 

[ annonser ]

Smitten skjer i hovedsak i industrien. På gårdagens pressekonferanse ble det forklart at landet ikke hadde råd til å stenge ned industrien, så de vil forsøke å kjempe mot viruset med minst mulig nedstengninger, f.eks. av såkalte worker camps, som er samlingssteder for korttidsarbeidere.

 

Kommentatorer noterte seg at de hadde råd til å stenge ned turismen da det var veldig lite smitte i landet, men altså ikke industrien nå.

 

Pressetalsmann Taweesin Visanuyothin forklarte at landets inntekter nå nesten utelukkende kommer fra eksportindustrien, og landet kan ikke være disse inntektene foruten.

 

Det er eksportindustri innen matvarer og elektronikk som har de største smittetallene.

 

Kommende uke er utlendinger i Thailand blitt lovet en ny webside, hvor man kan registrere seg for vaksinering. Den skal gjelde for alle aldre, opplyste pressetalsmann Natapanu Nopaku.

 

Den første websiden for utlendinger som ble lansert, Thailandintervac.com, fungerte ikke lenge. Der kan man ikke lenger registrere seg, men man kan gå dit og se en liste over hvilke private sykehus som tar imot registreringer fra utlendinger.

 

Pr i dag er det ti sykehus som deltar i programmet, i Bangkok, Phuket, Chonburi og Khon Kaen.

 

LES: Utlendinger over 60 kan få vaksine, enda flere i august (27. juli)

 

Som vi har skrevet, er det mulig å reise hjem til Norge å vaksinere seg. Dette selv om man er meldt utflyttet.

 

En leser tipser om at firmaet ved navn Reiseklinikken i Oslo har gitt vaksinen fra Johnson&Johnson til folk som skal til (eller tilbake til) utlandet og ikke har tid til å vente på to doser.

 

LES: Utflyttet nordmann? Du kan likevel få vaksine i Norge (26. juli)

 

I går kom det for øvrig 1,54 millioner Pfizer-doser som en gaver til Thailand fra USA.

 

Det ble i går rapportert at det var gitt i overkant at 17 millioner vaksinedoser hittil, hvorav ca. 3,8 millioner mennesker har fått to doser.

 

Det ble i går administrert 420.148 doser, ifølge myndighetene.

 

Phuket Sandbox går videre, og myndighetene har sagt at de skal observere prosjektet i to uker til før de eventuelt gjør noen endringer.

 

Men ett tiltak har de allerede gjort, de har i all hovedsak stengt av øya for innenlands turisme. Nå mottas kun turister fra utlandet.

 

Pattaya skulle åpne 1. september, men det ligger ikke godt an nå, med økende smitte i distriktet Banglamung, som i praksis er Pattaya. Chonburi er en av de mørkerøde provinsene nå.

 

Thailands Tidende

PATTAYA: Daglige smittetall i Banglamung distrikt i Chonburi provins fra 1. april til 31. juli 2021. (Kilde: Helsedepartementet. Ill: TT).

 

Banglamung hadde et høyt smittetall forrige døgn, med 239, etter å ha rapportert kun 67 døgnet før.

 

LES: Bassenger og parker stenges i Pattaya (22. juli)

(© Thailands Tidende. 31. juli 2021)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)