[ annonse ]
1. mars 2017

Selge leilighet? Ha is i magen!

Skrevet av 
[ annonse ]

Lasse Kåsa har via firmaet Jomtien.no jobbet med formidling av boliger på Nordic-området i Pattaya siden 2006. Han sier at det har vært kjøpers marked de siste fem årene. Mange vil selge leilighetene sine, men Kåsa råder folk til å ha is i magen. På leiemarkedet har det også blitt sterk konkurranse de 2–3 siste årene, og prisene er blitt presset ned.

 

– Det er mange leiligheter som har byttet hender her de siste årene, sier Kåsa, som likevel sier at det har vært kjøpers marked i fem år. 

– Det er mye resalg i dette området og det går an å finne noen gode kjøp. Noen har prøvd å selge i årevis uten å lykkes og da går gjerne prisene ned. Det bygges jo mye nytt og det virker som dette selger bra, så det er et tøft marked, i hvert fall på resalg.

 

– Is i magen

–Er det kjøpers marked på grunn av at det har vært bygget mye leiligheter i de siste årene?

– Mye av dette som bygges nytt er jo mindre type leiligheter, mere hotellkonsepter med små leiligheter og hvor det kanskje er mere investorer enn privatpersoner som kjøper. Leiligheter på resalg i de gamle Nordic-byggene til 5–10 millioner baht er vanskeligere å selge i dagens marked.

[ annonser ]

Kåsa har imidlertid tro på markedet fremover:

– Jeg tror at resalg-markedet kommer seg opp igjen på disse leilighetene når området utvikler seg videre. Jeg mener at mange av de som vurderer å selge nå heller bør ha litt is i magen dersom de har mulighet til det. 

 

Bungalower selger godt

Ifølge Kåsa har det vært solgt mange bungalower de siste årene, og på det markedet har flere fått  solgt til gode priser, trolig på grunn av at tomteprisene nå er så høye at det ikke lenger lønner seg å bygge eneboliger i dette området.

 

Voldsom ekspansjon

– Det har skjedd mye i dette området de siste årene hvor New Nordic har ekspandert voldsomt, sier Kåsa. – Det blir derfor mye byggeaktivitet i området og jeg forstår veldig godt de som reagerer på dette av både turister og fastboende. Men det er jo slik utviklingen er, og nå er det ikke lenger så mye land å bygge på i «Nordic-hesteskoen», så jeg tror det blir veldig bra her fremover i dette området.

Kåsa legger til: – Det er jo også mye positivt med all denne byggeaktiviteten, da det stadig dukker opp nye tilbud i gata som også våre kunder nyter godt av.

 

Endringer i leiemarkedet

Kåsa sier at leiemarkedet har forandret seg de siste to-tre årene. Det er tøffere konkurranse nå, men det mener han er bare sunt. 

– Vi fokuserer mest på den norske kundegruppen når det gjelder utleie, og det har vært noe endring de siste tre årene. Dette gjelder ikke bare oss, jeg hører det fra andre aktører også. Det har blitt tøffere konkurranse hvor det stadig dukker opp gode tilbud og prisene presses.

Kåsa forteller hva kundene sier: – Lav kronekurs, byggeaktivitet og lysten på å prøve nye steder er argumenter jeg stadig hører oftere fra potensielle leiekunder. Vi er så heldige å ha mange faste kunder, spesielt norske pensjonister, men flere av disse har ikke lenger helse til å reise. Samtidig kommer det mange nye kunder, men generelt så har det vært en liten nedgang de siste tre årene.

 

Store leiligheter

Firmaet Jomtien.no har hovedfokus på utleie, og da i hovedsak i de eldste Nordic-byggene: – Disse er populære da leilighetene er større og litt annerledes enn det som nå bygges nytt. Det er spesielt i Nordic Park Hill vi leier ut, og her er det stille og rolig uten noe særlig byggeaktivitet som sjenerer.

 

Planer fremover

Kåsa røper at Jomtien.no, som han driver sammen med Ronny Møller, har planer om å utvide virksomheten. – Vi har lyst til å drive på med noe i tillegg til utleieporteføljen. Vi har stor tro på Pratamnak-området og når man ser hvordan området utvikler seg så bør det være marked for flere ting å drive på med her. Det å arrangere skreddersydde golfturer kan være en mulighet, men vi har også sett på mange andre ting, deriblant et eget Bed & Breakfast-sted, eventuelt noe annet i servering/restaurantbransjen.

(© Thailands Tidende. Utgave 3/2017 – 1. mars 2017)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)