[ annonse ]
Et solid flertall blant 3400 stemmegivere hos Thaivisa ønsker denne ordningen. Et solid flertall blant 3400 stemmegivere hos Thaivisa ønsker denne ordningen. Faksimile: Thaivisa.com
15. mai 2019

Mange utlendinger i Thailand positive til tvungen helseforsikring

Skrevet av 
[ annonse ]

Gårdagens nyhet om at militærregjeringen vil kreve helseforsikring for alle over 50 år som søker årsvisum i Thailand er blitt møtt med sterke reaksjoner – men tilhengerne er i flertall i to uformelle meningsmålinger på nettet.

 

Webforumet Thaivisa har en meningsmåling om de nye reglene, som gjelder «Non-Immigrant Visa OA». Der er i skrivende stund 65 prosent av 3.400 svar positive til tiltaket. 35 prosent er negative.

 

Den lukkede norske facebookgruppen Norsk Thailand Forum har en meningsmåling som i skrivende stund har 372 svar. 71 prosent sier ja til regelverket, 26 prosent sier nei.

 

Dette er ikke vitenskapelige meningsmålinger, men de forteller noe om stemningen blant utlendinger her. Motstanderne av regelverket er imidlertid godt representert blant kommentatorene. 

 

Argumentene mot et slikt regelverk er at folk med eksisterende sykdommer har problemer med å skaffe seg helseforsikring. Likeledes er det mange forsikringsselskaper som ikke tar inn nye kunder når de har passert en viss alder (ofte 70 eller 75 år).

[ annonser ]

 

Noen kommenterer at de allerede har dekning fra hjemlandet, eller har satt til side penger til egen helse, og at dette kun kommer som en ekstra kostnad de ikke har noe behov for.

 

Tilhengere av de nye reglene sier blant annet at det er på høy tid at folk slutter å belaste det thailandske helsevesenet når de blir syke, og at det er egoistisk å leve uten helseforsikring.

 

Thailands Tidende ga i går en oversikt over kostnadene for en slik forsikring, og noen har kommentert at dette er veldig dyrt for en lav dekningssum. 

 

LES: Juntaen vil kreve helseforsikring for langtidsboende

 

For de som har passert 70 år dreier det som om nærmere hundre tusen baht for en dekning på fire hundre tusen. Det er høye tall i forsikringsøyemed. Når man i tillegg tar i betraktning av visumsøkere må ha åtte hundre tusen baht stående på konto, så stilles det spørsmålstegn ved logikken bak dette nye regelverket.

 

Det er ikke gitt noen dato for når dette regelverket skal tre i kraft, og det vil mest sannsynlig komme en ny regjering før det skjer. Hvorvidt den nye regjeringen utgår fra samme junta som sitter ved makten i dag, eller det blir et demokratisk alternativ, gjenstår å se. 

 

Partiene som motsetter seg juntastyret vil kunne ha et annet syn på dette regelverket, når det blir kjent at mange utlendinger må forlate Thailand som følge av regelverket. To av de største partiene (Pheu Thai og Bhumjaithai) har stor oppslutning på den fattige landsbygda, inkluder i Isan, og der bor det mange utlendinger som støtter godt opp om den lokale økonomien – enten de kvalifiserer til de nye reglene om visum eller ei.

 

LES: Jokerne som kan hindre videre juntastyre

 

(© Thailands Tidende. 15. mai 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)