[ annonse ]
Overskrift som har skapt frykt. Overskrift som har skapt frykt. Faksimile: Aftenposten 23.10.2019
24. oktober 2019

Uro blant norske reisende, men liten fare for nedleggelse

Skrevet av 
[ annonse ]

En artikkel i Aftenposten har skapt uro blant norske thailandsfarere, men presidenten for Thai Airways har kommet med et dementi.

 

Det er kun Aftenposten av de større norske riksmediene som har rapportert denne saken, de andre mediene har nok tolket saken dithen at det var et feiltrinn  fra presidentens side som ble rapportert i Bangkok Post på tirsdag, og at det ikke var spesielt sannsynlig at Thailands nasjonale flyselskap – og stolthet – skulle opphøre å eksistere.

 

Men saken har skapt uro blant norske thailandsfarere. På facebookgrupper for nordmenn i Thailand var det i går spørsmål om hva man skulle gjøre med billetter som allerede var kjøpt hos Thai Airways.

 

Thai Airways

Den første artikkelen i Bangkok Post på tirsdag.

 

[ annonser ]

Presidenten i Thai Airways kom med et dementi i går. Dette dementiet er med i Aftenpostens artikkel, men er oversatt feil. I Aftenposten står det at direktøren sier at det ikke er noen umiddelbar fare for konkurs. Men det direktøren er sitert på i Bangkok Post er at det ikke er noen risiko for nedleggelse

 

Aksjekursen til Thai Airways har fått en nedtur etter oppslaget, og nedturen fortsatt i dag, etter at det var helligdag uten aksjekurser i går. Kursen står i skrivende stund i 7,70, mot 8,20 kl. 16 på tirsdag. Det er en nedgang på 6,1 prosent.

 

Tirsdagens artikkel i Bangkok Post var basert på uttalelser fra president Sumeth Damrongchaitham i et treningsseminar for ledelsen i selskapet.

 

På onsdag kom han altså med et dementi mot ryktene om nedleggelse. Han sa at det ikke var noen risiko for nedleggelse og at hans uttalelser var tolket feil. De opprinnelige uttalelsene var ment som en moralpreken til ledelsen i selskapet, ikke et signal om en nedleggelse.

 

Selskapet, som har over 20.000 ansatte, tapte 6,44 milliarder baht i første halvår i år. De har tapt mye trafikk til lavprisselskaper de siste årene.

 

Thai Airways er et aksjeselskap med statlig majoritet via Finansdepartementet (51prosent) og det statlige fondet Vayupak Fund, som ifølge Bangkok post eier 15 prosent.

 

Det er også et av landets nasjonalklenodier, og det vil bli et tungt slag for nasjonalfølelsen hvis det nasjonale flyselskapet forsvinner.

(© Thailands Tidende. 24. oktober 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)